Zihinsel Engelli Çocuklar için Tiyatro Eğitimi

Attila İlhan Kültür Merkezi'nde 24 Kasım'dan itibaren Türkiye'de ilk defa zihinsel engelli çocuklara tiyatro eğitimi verilmeye başlanacak.

 
ANKA -Zihinsel engelli çocukların gündelik yaşamlarını kolaylaştırıcı teatral derslerin ve dans öğretimlerinin bulunduğu tiyatro eğitimi, her hafta sonu 13:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
 
Attila İlhan Kültür Merkezi'nde 24 Kasım'dan itibaren Türkiye'de ilk defa zihinsel engelli çocuklara tiyatro eğitimi verilmeye başlanacak.

Zihinsel engelli çocukların gündelik yaşamlarını kolaylaştırıcı teatral derslerin ve dans öğretimlerinin bulunduğu tiyatro eğitimi, her hafta sonu 13:00 - 16:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Zihinsel engelli çocuklar projenin bitiminde bir de oyun sergileyecek. Verilecek eğitimle aile ve okul arasına sıkışan engelli çocukların farkındalıklarını ortaya koyması amaçlanıyor.

Psikolojik Danışman Elmas Işık gözetiminde, 5 yıldır bu konu üzerine teatral faaliyetler yürüten Tiyatro Eleştirmeni Özel Eğitim Danışmanı Yaşam Kaya tarafından verilecek derslere, Yıldız Teknik Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden Seçil Demircan dans eğitimi ile destek olacak

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?