Yönetici atama genelgesi yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan eğitim çalışanları arasında yönetici kadrolarına atanmayı düşünenlerin beklediği yönetici atama genelgesi sonunda yayımlandı.

MYNET & ANKA - Binlerce eğitim çalışanı tarafından beklenen yönetici atama genelgesi sonunda yayımlandı. Söz konusu genelgede yönetici atamalarının bir an önce gerçekleştirilmesi gerektiğine işaret edilirken, atamada, yine tam yetkili valilikler olacak.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde görev alan eğitim çalışanları arasında yönetici kadrolarına atanmayı düşünenlerin beklediği yönetici atama genelgesi sonunda yayımlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Yönetici Atama Yönetmeliği'nin sürekli olarak yargıdan dönmesi nedeniyle binlerce öğretmen, yöneticilik görevlerine atanamıyordu. Son olarak yayınlanan yönetmelikte değişikliklerin de yapılması ile yönetici atamaları için genelge bekleniyordu. Bakanlık 2008/74 sayılı genelgeyi yayınlayarak atamaların önünü açtı.

Söz konusu genelgede, yöneticiliklerinin atama yetkisinin valiliklerde bulunduğu vurgulanırken, “Bu nedenle valilikler boş eğitim kurumu yöneticilikleri için duyuru yaparken, eğitim kurumlarının özellikleri ve eğitim-öğretimin aksatılmaması gibi hususları dikkate alarak yönetici atama işlemlerini bir an önce gerçekleştireceklerdir” talimatına yer verildi. Genelgede ayrıca, her kademe yöneticilik için ayrı ayrı duyuru yapılabileceği gibi, topluca duyuru yapılabilmesinin de mümkün olduğuna işaret edildi.
Genelgede, herhangi okulda öğretmen olarak görev yaparken müdür yardımcısı olarak atanan ve ataması yargı kararı ile iptal edilenlerin yönetici olarak geçirdiği süreler önetmeliğin Ek-2 Yönetici Değerlendirme Formunda “müdür yardımcılığında görevlendirme” olarak puanlamaya tabi tutulacağı bildirildi.

-YÖNETİCİLİK YAPANA 2 YIL ŞARTI-

Halen yöneticilik görevi yapanlardan aynı kademedeki bir başka eğitim kurumu yöneticiliğine atanmak isteyenlerin ise bulundukları okul yöneticiliğinde en az iki yıl görev yapmış olmaları şartı aranacak. Genelgede, aynı kademedeki yer değişikliklerinde gereksiz personel hareketliliği yaratmamak bakımından, iki yıllık çalışma zorunluluğunun öngörüldüğü açıklanırken, “Yargı kararına bağlı olarak eski görevlerine döndürülen yöneticilerin iki yıllık süresinin hesaplanmasında eski görev yerlerindeki yöneticiliğe atanma tarihi esas alınacaktır” denildi. Alt ya da üst kademelere geçişlerde ise iki yıllık süre şartı aranmayacak.

-İKİNCİ DUYURUDA ADAY ÇIKMAZSA AMİR ATAMA YAPABİLECEK-

Genelgede, yöneticilikler için yapılan ikinci duyuru sonucunda aday bulunamaması halinde genel şartları taşıyan adaylar arasından söz konusu “yönetim görevi” için istenen belirli sürelerdeki yöneticilik görevi yapmış olma şartı aranmayacak. Ayrıca atamaya yetkili amir atamayı yapabilecek.
Eğitim kurumu yöneticiliklerine yapılacak duyurular üzerine başvurular ise valiliklerce “Yönetici Atama Başvuru Ekranı” üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.
Ayrıca, zorunlu hizmet kapsamında bulunan bir eğitim kurumunda görev yapan bir öğretmen zorunlu hizmeti tamamlayıp tamamlamadığına bakılmaksızın aynı ilçedeki veya zorunlu hizmet bölgesine dahil ilçelerdeki eğitim kurumlarının yöneticilikleri için başvuruda bulunabilecek.

-ANADOLU LİSESİNE DÜZ LİSEDEN YÖNETİCİ GELEBİLECEK-

Anadolu statülü eğitim kurumları, fen, sosyal bilimler ve spor liseleri ile bilim sanat merkezleri yöneticiliklerine “öncelikle” bu kurumlarda görev yapan yada daha önce yapmış olan kişilerin yönetici olarak atanacağı belirtilen genelgede, “Bu nitelikte aday bulunmaması halinde diğer kurumlarda görev yapan adaylar arasından da atama yapılabilecektir. Bu şekilde atanmış olanların yöneticilikten ayrılmaları halinde aynı kurumda öğretmen olarak bırakılmayacaklar, durumlarına uygun eğitim kurumlarına atanacaklardır” denildi.

Anadolu statülü mesleki ve teknik eğitim kurumları yöneticiliklerine atanacak meslek dersleri, atölye ve laboratuar öğretmenlerinin ise bu statüdeki okullara bir seçme sınavı sonucu atanmadıkları için bu statüdeki kurumlarda görev yapma veya yapmış olma gibi şart aranmayacak.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı