Yiyecekler Antidepresan Değil!

Üzüldüğünüzde, stresli olduğunuz zamanlarda veya sinirlendiğinizde cips, çikolata ve tatlıya mı saldırıyorsunuz?

Zaman zaman hepimiz stres altındayken, öfkelendiğimizde ya da sıkıntılı zamanlarımızda yemek yemek veya bir şeyler içmek ihtiyacı duyarız. Fakat bu sizin için tekrarlayan bir durum ise duygusal yeme probleminiz olabilir.

"Duygusal yeme" kişinin sıkıntılarıyla baş edemediği zamanlarda içerisindeki "duygusal boşluğu" yemek yiyerek doldurma ihtiyacı duymasıdır. Üstelik bu farkında olmadan yapılan bir davranıştır. Ne yazık ki çoğu zaman da aşırı kilo artışıyla sonuçlanır.

Duygusal yeme davranışına sahip olduğunuzdan şüphe duyuyorsanız kendinizi bir müddet izleyin. Sıkıntılı zamanlarınızda mutfakta yiyecek birşeyler arıyorsanız ve yemek yedikten sonra sakinleştiğinizi hissediyorsanız tehlike çanları çalıyor olabilir.

Size yardımcı olması açısından gün içerisinde ne yiyip-içtiğinizi ve bunları tüketirken hangi duygular içerisinde olduğunuzu bir kenara not edin. Özellikle de stres altındayken fazla yiyecek tüketiyorsanız ve kilo kontrolünüz gün geçtikçe zorlaşıyorsa mutlaka bir uzmana danışmalısınız.

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka