YGS'ye başörtülülerin gözyaşı düştü

Sınava örtülü girdiği için ÖSYM tarafından sıfır puan ile cezalandırılan İHL’li Fikriye Turan’ın babası Mesut Turan, “Kızımdan Elazığ kamuoyu derece beklerken, ÖSYM’den aldığımız cevap ile şok olduk.

Kızım sürekli deneme sınavlarında derece yapıyor, girdiği son sınavdan da çok iyi sonuç bekliyordu. Yaşananlar vicdanları yaralamaktadır. Bu zulmü bizlere reva görenler unutmasınlar; Allah’ın va’di vardır ve O’nun yolunda olanlar muhakkak galip geleceklerdir” dedi.

“SINAVA GÖZYAŞLARIMIZ DÜŞTÜ”

Örtülü olarak girdiği sınav sonrası işgüzarlar tarafından ÖSYM’ye bildirilen ve sınavı iptal olan Fikriye Turan ise, “Bu sınava bizim gözyaşlarımız düştü” dedi.

İnancı gereği örtündüğü için sınavda yaptığı bütün doğruların sıfırlanmasını “hiçbir adalet kavramı içersine koyamıyorum” şeklinde değerlendiren Turan, “İnanmış insanlarız ve hesap günü geldiğinde Adil olanın bütün haklı ve haksızı en iyi şekilde ayırt edeceğini biliyoruz. Kendimi hiçbir durumda mağdur olarak görmüyorum.
Mağdur olanlar bizim haklarımızı gasp edenlerdir. Bunu da en kısa zamanda anlayacaklar inşallah. Mağdur değil, mağrurum!” diye konuştu.

MAZLUMDER’DEN İTİRAZ HATIRLATMASI

“Başörtülü olarak veya perukla sınava girdiği için puanı hesaplanmayan öğrencilerin 30 günlük itiraz süresini geçirmeden ÖSYM’ye yazılı olarak itiraz etmeleri ve yazılı cevap istemeleri gerekiyor” hatırlatmasında bulunan Mazlumder Ankara Şube Başkanı Üstün Bol, “Gelen cevaba göre idari mahkemelerde konunun dava edilmesi, iç hukuk yöntemlerinin kapanması halinde ise, AHİM gibi uluslararası alanda hak aranması gerekiyor. Bu durumda olan öğrenci arkadaşların Mazlumder’e başvurmaları halinde izlenecek yol ve adımlar hakkında her türlü yardımı sağlayacağız” diye konuştu.

Bol: Keyfi uygulama

Mazlumder Ankara Şube Başkanı Üstün Bol ise, ÖSYM’nin sınav sonuçlarını açıklaması ile başörtü sorunu ile bir kere daha karşı karşıya kalındığını belirterek, “Herhangi bir yasal dayanağı bulunmayan ve bu ülkenin ilkel faşistleri tarafından keyfi olarak uygulanan bu yasak bütün açılım çalışmalarına rağmen hâlâ sürüyor. Toplumun bütün kesimleriyle kucaklaşmayı hedefleyen iktidarın, Müslümanlarla ne zaman kucaklaşacağını merak ediyoruz” dedi.

Vakit

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı