YGS Ve LYS Ertelenecek mi?

Danıştay'ın katsayı kararıyla ilgili ikinci yürütmeyi durdurma kararından sonra YÖK üniversite sınavının ertelenmeyeceğini duyurdu. Karara itiraz ise 15 Şubat'ta...

YÖK, Danıştay'ın verdiği katsayı kararıyla ilgili ikinci yürütmeyi durdurmadan sonra yüz binlerce öğrencinin kaygısını giderdi ve üniversite sınav tarihinin ertelenmeyeceğini duyurdu. YÖK'ün, Danıştay'ın kararına ise 15 Şubat'ta itiraz etmeyi planladığı belirtildi. Danıştay'ın katsayıya ilişkin ikinci kararının ardından izleyeceği yolu belirlemeye çalışan YÖK'te dün toplantı vardı. YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, Yürütme Kurulu üyeleriyle toplantı öncesi Danıştay kararına itiraz sinyali verdi. Özcan, YÖK'e gelişinde gazetecilerin soruları üzerine, "Galiba karara itiraz edeceğiz'' dedi. Yürütme Kurulu toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan YÖK Başkanvekili Yekta Saraç, ''Danıştay 8. Dairesi'nin almış olduğu bu kararın, meselenin teknik boyutunun tam olarak anlaşılamamasından kaynaklandığını zannediyoruz. Dolayısıyla, bizim bunun Dava İdareleri Kurulu'nda haklılığımızın tespit edileceğini düşünüyoruz. Bu hususta haklılığımızın orada tescil edileceğine inanıyorum'' dedi. Saraç, ''Üniversiteye giriş sınavı tarihlerinin ertelenip ertelenmeyeceği'' yönündeki bir soruya da ''Şu anki koşullar itibariyle, herhangi bir değişiklik olmayacak'' yanıtını verdi.

YENİ KILAVUZ YOK

SABAH'ın edindiği bilgiye göre toplantıda, sınav kılavuzunda bulunan, "Kılavuzda yer alan kurallar, yayım tarihinden sonra yürürlüğe girebilecek yasama, yürütme ve yargı organları ile Yükseköğretim Kurulu kararları gerekli kaldığı takdirde değiştirilebilir" hükmünün YÖK için de bağlayıcılığı bulunduğu değerlendirmesi yapıldı. Bazı üyeler katsayının yalnızca tercih sırasında gerekli olacağına işaret ettiler. Karara itiraz edilmesi ve reddedilmesi durumunda alınacak yeni kararla ilgili çalışmalara da şimdiden başlanması gerektiği üzerinde duruldu. YÖK Genel Kurulu, katsayıyla ilgili karar toplantısını da, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu'nun itirazı sonuçlandırmasının ardından yapacak. İtirazın reddedilmesi durumunda, genel liselilerle meslek liseliler arasındaki katsayı makasının daha da açılması seçeneği öne çıkıyor. Sınav tarihinde gecikme olmayacağının açıklanmasının ardından, yeni bir kılavuzun hazırlanması ihtimali ortadan kalktı. Danıştay'ın itirazı reddetmesi durumunda, alınacak yeni karar, ÖSYM'nin internet sitesi aracılığıyla üniversite adaylarına duyurulacak.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı