Yaşlılık Bilimi Sempozyumu Başladı

Akdeniz Üniversitesi'nde Düzenlenen, 'Türkiye Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Sempozyumu' Başladı.

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Gerontoloji Bölümü tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen, ' Türkiye Uluslararası Sosyal ve Uygulamalı Gerontoloji (Yaşlılık Bilimi) Sempozyumu' başladı. AÜ Gerentoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. ismail Tufan, "Bu sempozyumda ilk kez bilimsel olarak Türkiye'nin yaşlılık modelini oluşturacağız" dedi.

Yaşlanma olgusunun yaratacağı sorunları belirlemek, çözüm önerileri getirmek ve bu alanda yapılmış ulusal ve uluslararası bilimsel çalışmaların sonuçlarını tartışarak kamuoyuyla paylaşmak amacıyla Atatürk Konferans Salonu'nda başlayan sempozyum, 30 Nisan Cuma gününe kadar devam edecek.

Ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanlarının takip ettiği sempozyum hakkında bilgi veren AÜ Gerontoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. ismail Tufan, sempozyuma 33 ülkeden 53 bilim insanının katıldığını söyledi. Dünya Gerontoloji ve Geriatri Cemiyeti Başkanı Prof. Dr. Gloria Gutman'ın da sempozyuma konuşmacı olarak katılacağını belirten Prof. Dr. Tufan, "Önemli bilim insanlarının katıldığı bu organizasyonda yaşlılıkta bakıma muhtaçlık, göç beslenme, sağlık, psikiyatrik hastalıklar, intihar, alkol ve ilaç bağımlılığı gibi konular tartışılacak" dedi.

Hazırlanan sempozyumda ilk defa Türkiye'nin yaşlılık modelinin oluşturulacağını anlatan Prof. Dr. ismali Tufan, "Daha önce Türkiye'nin yaşlılık modeline ilişkin bilimsel bir toplantı yapılmamıştı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'ndan elde edilen çalışmaları, burada bilim dünyasının tartışmasına açacağız. Ayrıca siyasi aktörlerin ve kamu kurumlarının görüşlerine yer vereceğiz. Türkiye'nin yaşlılık politikası oluşturmasına yönelik bilimsel tüm konular burada tartışılacak" diye konuştu.
 

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak