Yakışıklı Erkekler Ve Güzel Kadınlar Daha Zeki!

İngiltere’nin ünlü eğitim kurumlarından London School of Economics tarafından yürütülen bir araştırma, yakışıklı erkeklerle güzel kadınların diğer hemcinslerden zeka bakımından da üstün olduğunu ortaya çıkardı.

İngiltere’nin ünlü eğitim kurumlarından London School of Economics tarafından yürütülen bir araştırma, yakışıklı erkeklerle güzel kadınların diğer hemcinslerden zeka bakımından da üstün olduğunu ortaya çıkardı. Araştırma, orta sınıftan gelen çalışan kadınların da diğer kesimlerden gelen hemcinslerine göre daha zeki olduğunu gösterdi.


Sunday Times’ın haberine göre, sonuçları "Intelligence" bilim dergisinde yayınlanan araştırma, fiziksel açıdan "şanslı" olan kadın ve erkeklerin IQ bakımından da diğer insanlardan daha “şanslı” olduğunu ortaya koydu.

İngiltere ve ABD’de 1958 yılından beri izlenen ve belli zamanlarda zeka testlerine tabi tutulan 14 bin 419 kişi üzerinde gerçekleştirilen araştırmaya göre yakışıklı erkeklerin IQ’ları, diğerlerininkinden yüzde 14.6 daha yüksek çıktı.

Güzel kadınların ise diğer kadınlara göre yüzde 11.4 daha yüksek IQ’ya sahip olduğu belirlendi.  

Araştırmayı yürüten ekibin başında bulunan Satoshi Kanazawa, bu sonuçlara göre erkeklerde "fiziksel çekicilik" ile "genel zeka" arasında kadınlara göre daha güç bir bağlantı olduğunu kaydetti.

Araştırmanın ortaya koyduğu başka bir sonuç da sınıfsal yapıyla ilgili.

Buna göre, orta sınıftan gelen kadın çalışanların daha alt veya daha üst sınıflardan gelen hemcinslerinden daha zeki oldukları ortaya çıktı.

Araştırmalar Haberleri