Vajinal Ağrıların Sebepleri

Jinekologlar, kadınlarda son günlerde artan vajinal ağrılarının cinsel hastalıkların habercisi olduğunu belirtti.


Vajinal Ağrılar çoğu kadının cinsel yaşamını olumsuz etkiliyor. Buna karşın vajinal ağrının teşhisi ve tedavisi çok kolaydır. Tıbbi olarak disparuni olarak isimlendirilir. Eğer bu durumu yaşıyorsanız, kesinlikle tıbbi yardım almalısınız. Bu ağrılar çoğu zaman bazı sağlık sorunlarının habercisi olabilir.

Vajinusmus ve vajinal sıklığa bağlı ağrılar

Vajinusmus, vajinal kanalda yer alan kasların istemsizce kasılmasıdır. Bu genellikle cinsel ilişkiden korku durumunda ortaya çıkar. Vajinusmusun tedavi yolu oldukça fazladır. Tedavi yöntemlerinin içinde fiziksel ve psikolojik terapiler vardır. Psikolojik tedavi yöntemleri vajinusmus ağrısının sebepleri üzerine yoğunlaşarak gerçekleşir.

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar

Eğer cinsel yolla bulaşmış bir hastalık varsa, insanlar bu yüzden ilişki sırasında ağrı duyabilirler. Bu hastalıkların sebep olduğu ağrılar asemptomatrik ve enfeksiyonun tek belirtisi olarak ortaya çıkar.

Endometriyoz vajinal ağrılar

Bu tür ağrılar sadece vajinal ilişki sebebiyle kendisini göstermez. Endometriyal dokunun vücudun değişik bölgelerinde büyümesiyle ortaya çıkar. Ciddi durumlarda hastalık kısırlığa neden olabilir.

Cinsel Yaşam Haberleri

Yaygın Görülen Cinsel Korkular Nelerdir? Sık Görülen 7 Cinsel Fobi
Kadınlarda Cinsel Sorunlar ve Psikolojik Nedenleri
Yetersiz cinsel ilişki vajinaya zarar veriyor