V. IŞIK SAVAŞIR KLİNİK PSİKOLOJİ SEMPOZYUMU

19-22 Mayıs tarihlerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenlenecek olanIşık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu, “Biyoloji Kavşağında Klinik Psikoloji” ana teması ile gerçekleşecek.

V. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu 19–21 Mayıs 2011 tarihleri arasında Atatürk Kongre Merkezinde gerçekleştirilecektir. Sempozyum öncesi Adnan Menderes Üniversitesi ve TÜBİTAK katkılarıyla 16-20 Mayıs 2011 tarihleri arasında iki kurs düzenlenecektir.

KURSLAR (16-20 Mayıs 2011)

*Kursların kayıtları başlamıştır.
*Kontenjanlar 15–20 kişi ile sınırlıdır.
* Sempozyuma kayıt yaptıranlar için kurslara katılım ücretsizdir.
* Katılmak isteyenlerin sempozyum web sitesinde bulunan formu doldurmaları gerekmektedir.
* Katılımcılar düzenleme kurulu tarafından değerlendirileceklerdir.

“SELF AND MEMORY”

Prof. Dr. Stanley B. Klein (California Üniversitesi, Santa Barbara)

Prof. Dr. Stanley B. Klein self, kimlik ve kişilik gibi kavramları bellekle ilişkilendirerek çalışmış,  bu çalışmaları deneysel yöntemler kullanarak sürdürmüş, hasta (amnezi yaşayan, alzheimer hastası vb.) bireyler ile normal bireylerin özellikle semantik ve epizodik belleklerini inceleyerek, kişinin kendisine ve diğerlerine ilişkin sosyal temsillerini nöropsikolojik temellere dayandırmayı amaçlamıştır.

“DIFFERENTIAL SUSCEPTIBILITY TO THE ENVİRONMENT”

Prof. Dr. Bruce J Ellis  (Arizona Üniversitesi, Tucson)

Çocukluk gelişiminden ergenlik ve yetişkinliğe geçişte kalıtımın ve çevrenin nasıl bir rol oynadığını incelemiş bu amaçla yapmış olduğu görgül çalışmalarda aile kavramını, çeşitli ekolojik bağlamlar ve bireysel farklılıklar üzerinde durmuştur. Bu güne kadar yapmış olduğu çalışmalarda insanın evrimsel gelişimi ile birlikte stres tepki sistemlerinin aktivasyonunun nasıl geliştiği ve çevrenin bu gelişimde etkililiği üzerinde durmuştur. Bu alandaki çalışmalarının temel amacı çocuklukta oluşan stres deneyimleri ile ilgili temel alanlar, stres tepkileri, ailesel stresin türleri ve farklı aşamaların cinsel gelişim ve ergenliği nasıl etkilediği ve ebeveynlik davranışının nasıl geliştiği ve değiştiğini incelemektir.

Sempozyumla ilgili yapılan davet çağrısında şu ayrıntıalra yer verildi.

19-22 Mayıs tarihlerinde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde düzenleyecek olduğumuz Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu, “Biyoloji Kavşağında Klinik Psikoloji” ana teması ile gerçekleşecektir. Sempozyum ilk iki gün boyunca çeşitli konferans, panel ve serbest bildirilerden oluşmaktadır. Konferans ve panellerin hemen ardından 21 Mayıs Cumartesi günü arzu eden meslektaşlarımız bir gün sürecek olan çalışma gruplarına katılarak, ilgi duydukları bir konuda daha derinlemesine bilgi edinme fırsatı bulabileceklerdir. 22 Mayıs tarihinde yine arzu eden meslektaşlarımızın katılabileceği bir gezi planlamaktayız.

Prof. Dr. Işık SAVAŞIR (25.04.1940–14.03.2000), ülkemizde Klinik Psikoloji alanına gönül vererek bu alanının gelişmesine öncülük etmiştir. Türkiye’de bilim insanı-uygulamacı modelini benimseyen çok sayıda klinik psikologun yetişmesine hem akademisyen, hem klinisyen kimliği ile emek vermiş ve bu alanda birçok çalışma yapmıştır. Bir dönem genel başkanlığını da yürüttüğü Türk Psikologlar Derneği çatısı altında mesleğe ilişkin örgütlü girişimlere öncülük ederek gerekli desteği her zaman sağlamıştır.

Türk Psikologlar Derneğinin 14 Mart 2000 tarihinde kaybettiğimiz değeri hocamızın anısını yaşatmak üzere düzenlediği V. Işık Savaşır Klinik Psikoloji Sempozyumu için Aydın’da görüşmek dileğiyle."

Sempozyumla ilgili diğer ayrıntılar için TIKLAYINIZ

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak