Uzak Mesafe İlişkisi Yaşayanlara 8 Tavsiye!

Uzaktan ilişki yaşayanların duymaya alıştığı birçok sorunun ilişkinin sonunu getirdiğini belirten Psikolog Çisem Doğanlaroğlu Özkan, uzak mesafe ilişkisi yaşayanlara tavsiyelerde bulundu…

“Ona nasıl güvenirsin? Birbirinizi görmeden zor olmuyor mu? Peki ya telefonlarına cevap vermediğinde ne hissediyorsun? Ya seni aldatıyorsa? Uzaktan birbirinizi ne kadar tanıyabilirsiniz?” Uzaktan ilişki yaşayanların duymaya alışkın olduğu bu sorular çoğu ilişkinin sonunu hazırlıyor. Belli sebeplerle uzaktan ilişki yaşamayı tercih etmiş çiftler ne yapmalı?

UZAK MESAFE İLİŞKİSİ YAŞAYANLARA TAVSİYELER

1-GÜVEN OLMAZSA OLMAZ

Partnerinize yönelik güven probleminizi en kısa sürede çözmeli; güvensizliğinize sebep olan geçerli bir nedeniniz varsa (aldatılma, yalan…vb.) ilişkinizi sonlandırmalısınız.

2-YAŞAM PROGRAMINDAN HABERDAR OLUN

Ne zaman nerede ne yaptığını öğrenmek için onu sürekli rahatsız etmek yerine iş, spor, hobi vb aktivite saatlerini öğrenin.

3-İLİŞKİ İKİ KİŞİLİKTİR

Arkadaşlarınızın ilişkinizin geleceğine yönelik kaygılanmasına izin vermemelisiniz. Bazen en yakın arkadaşınız bile farkında olmadan sizi olumsuz etkileyebilir. Çevrenizdeki insanlar kıskançlık duygusuyla hareket edebilir; sizi yıpratabilir.

4-KAÇAMAK YAPIN

Birlikte çıkacağınız tatil için plan yapmak ikinizi de motive edecektir.

5-UZUN VADELİ PLANLARINIZ OLSUN

Belli bir süre sonra nerede olacağınızı, ortak bir noktada nasıl buluşacağınızı planlamanız ilişkinizi belirsizlikten kurtaracaktır.

6-ARKADAŞLARIYLA TANIŞIN

Yaşadığı yerdeki arkadaşlarıyla tanışmanız ilişkinizi temellendirecektir.

7-ORTAK HOBİLER GELİŞTİRİN

Dans, müzik, spor, yeni bir dil gibi edineceğiniz yeni bir uğraşı sayesinde yeteneklerinizi tanıma fırsatı edinebilirsiniz.

8-KISIR DÖNGÜDEN KURTULUN

Bazen ne kadar özveri gösterseniz de ilişkinizi geliştiremeyebilirsiniz. Hayata bir kere geldiğinizi ve zamanınızın değerli olduğunu hatırlayıp hızlı bir şekilde yeni bir başlangıç yapmanız yararınıza olacaktır.

Psikolog Çisem DOĞANLAROĞLU ÖZKAN
 

Yardım Haberleri

Çocuklar Ne Zaman Yanlız Yatmalı?
'Yeni Bir Ben' 317 Kişiyi Bağımlılıktan Kurtardı
TİKA'nın gönüllü elçileri Ürdün etabını tamamladı
İnatçı Ağrıya Girişimsel Tedavi
ERGENLİKTE GÖRÜLEN YEME BOZUKLUKLARI NELERDİR?