Uykusuzluk saldırgan yapıyor

İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı'ya göre "şiddet olaylarıyla uyku bozukluğu" arasında ilişki var

SAGLIGINSESİ - İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim üyesi Prof. Dr. Erbil Gözükırmızı şiddet olaylarıyla uyku bozukluğu arasındaki ilişkiye dikkat çekerek uyku bozukluğundan kaynaklanan ve cinayete kadar gidebilen suç olaylarının bulunduğunu söyledi.

Gözükırmızı şöyle devam etti:

”Verimli çalışmak ve sağlıklı olmak için kaliteli uyku şarttır. İnsanın beyninin bazı bölgelerinin, uyku sırasında uyanıklıktaki gibi çalışıyor olması bilinç ayrışmasına neden oluyor ve birey farkında olmadan bu durumda suç teşkil edebilecek olaylara karışabiliyor.Bu bozuklukları kontrol edecek çalışmalara gereksinim var.

Özellikle trafikte ehliyet verilirken bu konu üzerinde durulmalıdır. Pilotlar, TIR şoförleri, servis otobüsü şoförleriyle ilgili uyku çalışmaları da yapılmalıdır. Gündüz aşırı uykululuk halinin bazı hastalıklarda olduğu gibi sorumlu kuruluşlara bildirilmesi zorunlu olmalıdır."

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?