Ünlü muhabir Lara Logan'a Tahrir Meydanı'nda cinsel saldırı

CBS'in ünlü savaş muhabiri Lara Logan'ın Tahrir Meydanı'nda cinsel saldırıya uğradığı ve ABD'de hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Kanal, yapılanları 'acımasız ve kesintisiz saldırı' olarak tanımladı

CBS News tarafından yapılan açıklamaya göre Hüsnü Mübarek’in istifası sonrasında haber programı ‘60 Minutes’ (60 Dakika) için 11 Şubat cuma günü Kahire’deki Tahrir Meydanı’nda kutlamaları izleyen Logan’ın, ekibinin ve güvenlikçilerinin çevresi yaklaşık 200 kişilik çete tarafından sarıldı. 39 yaşındaki Güney Afrika doğumlu gazeteci, ekibinden zorla uzaklaştırılarak kanalın ifadesiyle ‘acımasız ve kesintisiz cinsel saldırıya ve dayağa maruz bırakıldı.’ Kanal, Logan’ın bir grup kadın ve yaklaşık 20 kadar asker tarafından kurtarıldığı belirtildi. Olaydan sonra CBS ile temasa geçen ve oteline dönen Logan, cumartesi günü ilk uçakla ABD’ye gitti. Gazeteci, ABD’de ismi açıklanmayan bir hastanede tedavi altına alındı.

CBS’in dış haberler şef muhabiri olaylar esnasında, Mübarek rejiminin yabancı basın mensuplarına karşı aldığı önlemler kapsamında daha önce de bir gün boyunca gözaltına alınmıştı. 2002’den beri CBS’te çalışan Logan’ın televizyon kariyeri İngiliz GMTV kanalında başlamıştı. 2001’de Afganistan işgalini takip eden gazeteci Irak ve Kosova’da da görev almış deneyimli bir savaş muhabiri.

‘Zeki ve cesur bir muhabir’

Logan, protestolar esnasında Mısır’da gazetecilere yapılan saldırıları belgeleyen Gazetecileri Koruma Komitesi’nin (CPJ) de üyesi. Komite başkanı Paul Steiger, “Lara’nın, işlerini yaparken acımasız saldırıya maruz kalan gazetecilere şefkatle yardım ettiğini biliyoruz. O zeki, cesur ve işine bağlı bir muhabir. Lara’nın yanındayız” diye konuştu. Komitenin raporuna göre Mısır’daki gösteriler esnasında en az 52 gazeteci saldırıya uğradı. Tutuklanan 76 gazeteci daha sonra salıverildi. Mısır gazetesi Al-Ta’awun’dan gazeteci Ahmet Muhammet Mahmut, Tahrir Meydanı’ndaki gösterileri kayda alırken hayatını kaybetmişti.

‘Aşk skandalıyla’ gündeme gelmişti.

Logan iki yıl önce Bağdat’ta yaşanan ‘aşk üçgeni’nin kahramanlarından biri olarak gündeme gelmişti. National Enquirer dergisinin ‘seks skandalı’ başlığıyla kapağına taşıdığı olay 2008 Haziran’ında güdeme gelmişti. Derginin iddiasına göre Logan, ABD Dışişleri Bakanlığı adına Bağdat’ta taahhüt işleri üstlenen Joe Burkett ile ilişki kurmuş, Burkett de Teksas’taki karısı Kimberly Burkett’i boşamak üzere dava açmıştı. Bunun üzerine bunalıma giren kadın aşırı dozda uyku ilacı alarak intihara yeltenmişti. İddiaya göre Logan’ın, CNN’in yıldız muhabirlerinden Michael Ware ile de ilişkisi vardı. İki erkek Bağdat’taki bir ‘güvenli evde’ karşılaşmış ve yumruk yumruğa dövüşmüşlerdi. National Enquirer’in iddiasına göre Bağdat’ta yaşananlar üzerine CBS’in akşam haberleri sunucusu Katie Couric, Lara Logan’ın CBS haber kadrosuna, özellikle de kadın gazetecilere leke sürdüğünü ileri sürmüştü.
Logan daha sonra Washington Post gazetesine yaptığı açıklamada müteahhit Joe Burkett’ten bebek beklediğini söylemişti. ABD’de profesyonel basketbolcu olan ilk eşi Jason Siemon’dan bir oğlu olan Logan daha sonra Burkett ile evlendi. Çiftin oğlu 2009 Haziran’ında dünyaya gelmişti.
Lara Logan, 2009 Eylül’ünde Türkiye’nin su altı zenginliklerini tanıtmak amacıyla Bodrum’a gelmiş, ilçede kameramanlarıyla bir hafta kalıp tüplü dalış yapmıştı.

Radikal

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”