Üniversitelilere madde bağımlılığı konferansı

Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde ‘Madde bağımlılığı' konulu konferans düzenlendi. Konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

MİLLİYET - Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesi'nde ‘Madde bağımlılığı' konulu konferans düzenlendi. Konferansa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

Cumhuriyet Üniversitesi Mühedislik Fakültesi seminerler dizisinin ilkini Sivas Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirdi. Konferansa Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Tatar, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Dekan Prof.Dr. Tatar, konuşmasında öğrencilere ders dışında faaliyet göstermek ve hayata dair bilgilerde verebilmek için çalıştıklarını söyledi. Prof.Dr. Orhan Tatar, "Derslerin dışında boş vakitler yaratmak ve bu vakitlerde sosyal aktiviteler yapmak eğitimi daha verimli kılacaktır"" diye konuştu.

Sivas Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize İşler Şube Başkomiseri Murat Sarı üniversite öğrencilerine bağımlılık yapan maddeler, uyuşturucuya başlama sebepleri ve başlama yaşı hakkında bilgi vererek, "İlimizin 16 ilçesinde ve merkezdeki bütün okullarımızda eğitimler düzenledik. Polisin 2 vazifesi vardır. Önlem faaliyetlerini sürdürmek ve işlem uygulamak. Biz önlem faaliyetlerini sürdürmek üzere eğitimlerimizi sürekli olarak devam ettiriyoruz" dedi.

Konferans bitiminde kültür merkezini dolduran öğrenciler Başkomiser Sarı'yı alkışladı. Kültür Merkezi çıkışında madde bağımlılığı konulu konferansı dinleyen bazı öğrencilerin sigara içtikleri görüldü. 

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı