Üniversitelerde Öğrenci Affı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda “öğrenci affı” olarak bilinen “Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu onayladı.

AKŞAM - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, kamuoyunda “öğrenci affı” olarak bilinen “Yükseköğretim Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunu onayladı. Kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, yükseköğretim kurumlarında hazırlık dahil bütün sınıflarda intibak, ön lisans, lisans tamamlama, lisans, pedagojik formasyon, lisans üstü, tıpta uzmanlık ve sanatta yeterlik öğrenimi gören öğrencilerden; 7 Haziran 1995 tarihinden, kanunun yürürlüğe girdiği tarihe kadar, kendi isteği ile ilişikleri kesilenler dahil her ne sebeple olursa olsun ilişiği kesilenlerle kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 aylık başvuru süresi içerisinde ilişiği kesilenler, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvuruda bulunmaları şartıyla yararlanacak. 1980 sonrası çıkartılan aflardan hiçbir şekilde yararlanmayanlar da bu kanun kapsamına alınacak.

Bir yükseköğretim kurumu adına yurtiçinde başka bir yükseköğretim kurumunda lisansüstü öğrenim yapanlardan; başarısız olmaları nedeniyle ilişiği kesilenler de af kapsamına alınacak.

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihte askerlik görevini yapmakta olanlar terhislerini, gözaltında veya tutuklu bulunanlar ise bu hallerinin sona ermesini takip eden 2 ay içinde ilgili yükseköğretim kurumuna başvurmaları halinde bu haklardan yararlandırılacak.

Yüksek lisans öğrencileri için bir, doktora öğrencileri için de 3 yıl tez hazırlama süresi verilecek. Açık öğretim sistemi ile öğrenim yapılan ön lisans, lisans tamamlama ve lisans programlarından kaydı silinenlere yeniden kayıt hakkı verilecek.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı