Türksat Uydusu Yeni Frekanslar

Türksat A.Ş.'nin sunduğu hizmetlerden biri olan Türksat uydularından yayın yapan televizyon ve radyoların frekans listesi 27 Ekim 2008 tarihinde güncellenmiştir.

Türksat 3A'nın hizmete girmesiyle, yayınları uydudan izleyenler frekanslarını değiştirmek zorunda. Değişikliğin görüntü kalitesini ve kapasiteyi artırması bekleniyor. Türksat şirketi, TV ve radyoların yeni frekans listelerini yayınladı.

Türksat 2A uydusundan yayın yapan aralarında ülke genelinde seyredilen belli başlı TV kanallarının da bulunduğu 73 TV ve radyonun yayın frekansları değiştirildi.

Uydudan yayın yapan tüm TV ve radyo yayınları frekansları yenileriyle değiştirilmedikce hiç bir görüntü elde edilemeyecek. Bu yayınları yeniden alabilmek için uydu cihazlarının yeni frekanslara göre ayarlanması gerekiyor.

Yayın kesintisi büyük şehirlerde yaşanmadı ancak bazı küçük ilçelerde kısa süren yayın kesilmesi oldu. Ayrıca, TV ve radyo yayınlarını uydudan alan kişiler, site ve ortak anten sistemleri uydu alıcı ayarlarını yapana kadar yayınları izleyemediler. Türksat, 21 kablo TV merkezinden ilettiği kanalları aynı gün içinde ayarladığı için kablo TV aboneleri herhangi bir sıkıntı yaşamadı.


Yeni frekans listelerini indirmek için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

TV Kanalları | Radyo Kanalları

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı