Türkiyede Kürt, ABD'de Eşcinsel Açılımı

ABD'de eşcinsellerin kimliklerini saklamadan orduya yazılmalarına izin verilmeye başlandı.

Uygulama, California yargıcı Virginia Philips'in orduda uygulanan 'sorma, söyleme' politikasını kaldırmasının ardından geldi.

 17 yıl önce uygulanmaya başlanan politika kapsamında, eşcinsel kimliklerini gizli tutan kişiler orduda yer alabiliyor, ancak bu bilginin açığa çıkması halinde ordudan atılabiliyorlardı. Philips, bu politikanın, ifade özgürlüğü gibi anayasal haklara aykırı olduğuna karar vererek derhal askıya alınmasına hükmetti.

ABD Başkanı Barack Obama, kararı uygun bulsa da, askeri politikalara ilişkin kanunları mahkemenin değil, Kongre'nin belirlemesi gerektiğini ve bu konuda yasa değişiklikleri yapa- cağını belirtti. Karar, eşcinsel hakları savunucuları açısından zafer olarak görülüyor. Bununla birlikte ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, kararı temyiz ettiklerini, dolayısıyla orduya alınacak eşcinsel personeli yasağın her an yeniden uygulanabileceği konusunda uyardıklarını bildirdi.

ARTIK ONLARA EZİYET ETMEYİN(!)


ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, kötü muamele gören eşcinsellere destek olunmasını istedi. Son dönemde eşcinsel oldukları için psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalan gençlerin intiharlarından üzüntü duyduğunu belirten Clinton, ölümlerin, ABD'nin, 'nefretin ve bağnazlığın üstesinden gelmek için daha çok çalışması' gerektiğini hatırlattığını kaydetti.

DEŞİFRE GAY'LAR ENDİŞELİ


Uganda'da 'Rolling Stone' adlı gazetenin birinci sayfasından ülkenin 100 'önde gelen' eşcinseline ait bir liste yayımlaması, eşcinseller arasında büyük bir korkuya neden oldu. Gazetenin 10 gün önce manşetten 'Asın Bunları' diye yayınladığı listede, eşcinsel olduğu ileri sürülen erkeklerin resimleri, isimleri ve adresleri bulunuyor. İnsan hakları savunucuları, listenin yayınlanmasından bu yana 4 Ugandalı eşcinselin saldırıya uğradığını, birçoğunun güvenli yerlerde saklandığını ve listedeki bir kişinin evinin de komşularınca taşlandığını belirtti.

Sıradışı Haberleri

Norveç Başbakanına 2 bin 350 dolar para cezası
NASA paralel evreni keşfetti mi?
NASA, Uzayın Derinliklerinde Devasa Bir Termonükleer Patlama Tespit Etti
Bilim insanları evrendeki ilk moleküle ilişkin kanıt buldu
İlk kez bir ölüden yapılan rahim nakliyle sağlıklı bir bebek doğdu