Klinik Hipnoterapist Nurhan Tarcan ile Uzman Psikolog Özden Bayraktar, hedef kitle olarak finans merkezinde çalışan yüz elli bin insanı seçti.
Uzun yıllar Amerika'da yaşayıp, birçok konuda yüksek lisans yapan Klinik Hipnoterapist Nurhan Tarcan ile Uzman Psikolog Özden Bayraktar, "Çalışan Destek Programları" ile finansın merkezinde profesyonellere, bireysel, kurumsal, grup, çocuk, yetişkin, aile ve çift terapiler uyguluyor.
İki kadın girişimcinin kurduğu ve toplam 6 terapistin çalıştığı Avalon Associates Terapi Merkezi, kişinin durumuna göre farklı terapi programlar servisi veriyor.
Terapi Merkezi'nin iki kurucularından biri olan Dr. Nurhan Tarcan yaptıkları işi anlatırken, finans merkezinin bir binadan öte bir kavram olduğunu hatırlatıyor ve finansın temelinin diğer sektörlerde olduğu gibi kalifiye insan kaynaklarından oluştuğunu dikkat çekiyor.
İş ve çalışma şartlarının çalışan üzerinde oluşturduğu baskının strese yol açtığını belirten Tarcan, "Aşırı stres kişiler için olduğu gibi kurumlar için de sorunlara yol açıp, verimliliği düşürür. Kişinin yakın çevresini ve toplum sağlığını da olumsuz yönde etkiler. Terapi yöntemi kişiye özel olarak belirlenmeli. Terapi herkese uyan tek bir tedaviden oluşmaz. Biz de danışan merkezli terapi sunuyoruz." diye açıklıyor.
Canary Wharf'ın bütün dünya finans ve para hareketlerinin yönlendirildiği dünyanın birkaç önemli merkezinden biri olduğuna işaret eden Tarcan, Avalon Terapi Merkezi olarak, 'Çalışan Destek Programları' ile çalışanların iş ve özel yaşamlarında karşılaşabilecekleri zorlukları aşmalarını sağlamaya yardımcı olmak ve bunların uzman kişiler desteğiyle çözmek için platform oluşturduklarının altını çiziyor.
Merkez'in diğer kurucusu Uzman Psikolog Özden Bayraktar da, bir kişideki huzursuzluğun diğer bir kişiyi de etkilediğini, finans merkezinde stres sorunu yaşayanlara verdikleri eğitim ile iş ve özel hayatlarında karşılaştıkları zorlukları aşmalarına destek sağladıklarını kaydediyor.
Bayraktar, sıkça karşılaştıkları vakalar arasında, duygusal problemler, özgüven eksikliği, kişisel gelişim, travmaya dayalı depresyon, davranış ve duygu-durum bozuklukları ile stresle ilintili rahatsızlıklar olarak sıralıyor.
Yoğun temponun getirdiği stres altında çalışanlarda sık rastlanan kaygı ve kaygı sorunları ile başa çıkabilmeleri için, kaygı süreçlerine yönelik önleyici yaklaşımlar öğrettiklerine de anlatan Özden Bayraktar, kaygı yaşayanlara baş etme becerileri kazanmalarını sağlayacak terapiler uyguladıklarını ifade ediyor.