Türk PDR'in Alan Dışı Atamalar Basın Açıklaması

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Alan Dışı Atamalarla ilgili basın açıklaması yayımladı. Söz konusu açıklamanın ayrıntıları şöyle:

Bizler, ülkemizde psikolojik danışma ve rehberlik hizmeti veren Psikolojik Danışmanlar, bu alana eleman yetiştiren Öğretim Elemanları ve bu hizmeti gelecekte yürütecek olan Öğrenciler olarak, meslek alanımıza geçmişten bugüne dek yapılmakta olan ve bir kez daha gündeme getirilen "ALANDIŞI ATAMA" ayıbına son verilmesini istiyoruz.

Psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin, bu alanda eğitim almış profesyonel kişilerce verilmesi, öğrencilerin psiko-sosyal gelişimleri açısından olduğu kadar sağlıklı ve demokratik bir toplum olabilme açısından da son derece önemlidir.

Uzmanlığın giderek önem kazandığı ve sadece uzmanlık kazandığı alanla sınırlı yeterlilik kazandığı günümüz eğitim sisteminin çıktısı olan bireylerden, "yetişmediği alanda hizmet beklemek" hizmeti verene de, alana da yapılan bir "HAKSIZLIK"tır. Eğitime, insana ve insan potansiyeline "DEĞER VERMEMEK"tir. Üstelik bireyin ve toplumun gelişmesine "KET VURMAK"tır.

Buna rağmen Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü özel öğretim kurumlarına, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerini yürütmek (!) üzere farklı alanlardan "ATAMA" YAPILMASINI" sürdürerek; "SAKSI BİTKİSİ DAHİ YETİŞTİRİLEMEYEN SÜREDE UZMAN YETİŞTİRMEYE (!) HALA DEVAM EDİYOR".

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği geçmişten bu güne sürdürmüş olduğu mesleğin savunuculuğunu, bu günden yarına da aynı kararlılıkla, meslek elemanlarının, öğrencilerimizin, öğretim elemenlarının ve duyarlılık gösteren herkesin desteğiyle sürdürmeye devam edecektir.

Sorunun çözümüne ilişkin önümüzdeki süreçte göstereceğimiz tepkiler ve yapacağımız girişimler şöyle olacaktır.

  • 1) Milletvekillerine e-posta mesajı ve faks gönderilmesi.
  • 2) Bakanlığın ilgili birimlerine e-posta mesajı ve faks gönderilmesi.
  • 3) MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü ile görüşme.
  • 4) Milli Eğitim Bakanı'yla görüşme.
  • 5) Afiş, karikatür, animasyon, video gibi görsel araçlarla kamuoyunu duyarlı kılmak.
  • 6) Bakanlığın düzenleyeceği kurslara alan akademisyenlerinin ve meslek elemanlarının katılmamalarına yönelik çağrı yapılması.
  • 7) PDR Anabilim dalı başkanlıkları tarafından Bakanlığın ilgili birimlerine alan dışı atamaların bilimsel olumsuzluklarını içeren yazı yazılması.
  • 8) Danıştaya iptal başvurusunda bulunulması.
  • 9) Twitter, facebook gibi sosyal medyada tepkilerin dile getirilmesi.
  • 10) Türk PDR-DER Şubeleri, akademisyenler, PDR öğrencileri, psikolojik danışmanlar ve konuya duyarlılık gösteren tüm kişi ve kuruluşların desteğiyle 11 Haziran 2013 saat 13:00'te Ankara'da Bakanlık önünde kitlesel basın açıklaması yapılması.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği 
Yönetim Kurulu
 

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı