TPD Hashtag çalışması: #HerAileyePsikolog

Türk Psikologlar Derneği öncülüğünde #HerAileyePsikolog başlıklı HashTag başlatıldı. Psikologların karşıkarşıya bulundukları istihdam sorununa dikkat çekme amacı taşıyan paylaşım yoğun ilgi gördü.

TPD öncülüğünde #HerAileyePsikolog başlıklı HasTagg başlatıldı. Konuyla ilgili TPD twitter hesabında "Değerli meslektaşlarımız ve meslektaş adaylarımız, 22 Aralık Perşembe günü (bugün) saat 19.00'da dernek hesabımızdan, Aile Sağlığı Merkezlerinde psikolog istihdamı için bir hashtag çalışması gerçekleştireceğiz. Desteklerinizi bekliyoruz." açıklamasına yer verildi.


Duyurudan sonra TPD Twitter sayfasında şu mesajlar paylaşıldı

Aile Sağlığı Merkezleri, ailelerin sağlık problemlerinde ulaştıkları ilk basamak sağlık kuruluşlarıdır. Bu hizmetler; fiziksel sağlık hizmetleriyle birlikte, ailelerin psikolojik ihtiyaçlarını da karşılamayı amaçlamalıdır. 

Psikolojik desteğe ihtiyaç duyan insanların bulundukları zor durumdan faydalanıp onları istismar eden ve bilim dışı uygulamalarla çalışan kişiler tarafından her geçen gün daha fazla insan psikolojik ve ekonomik açıdan zarar görmektedir. (1)

Her birey bakanlık denetiminden geçen profesyonel ve ulaşılabilir bir psikolojik desteği hak etmektedir. Bu nedenle Aile Sağlığı Merkezlerinde psikolog istihdamının sağlanması; insanların bu istismardan korunmalarına, (2)

psikolojik ihtiyaçlarını daha iyi karşılamaya ve psikolojik iyilik halini  sürdürebilmelerine yardımcı olur. (3)


Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı