Toplum Ruh Sağlığı Kongresi İçin Geri Adım Başladı

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi tarafından organize edilen Toplum Ruh Sağlığı Kongresi’nin ilki 02-03 Kasım 2018 tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Ruh Sağlığı hizmetlerini multidisipliner bir bakış açısıyla ele almak üzere düzenlenecek olan kongrede kamu ve özel hastanelerde ruh sağlığı, koruyucu ruh sağlığı ve toplum ruh sağlığı uygulama ve sorunlarının ele alınması bekleniyor.

Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi tarafından organize edilen Toplum Ruh Sağlığı Kongresi’nin ilki 02-03 Kasım 2018 tarihleri arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde yapılacak.

Konuyla ilgili organizasyon komitesi adına yayımlanan davet mektubunda şu ayrıntılara yer verildi:


Toplum Ruh Sağlığı Kongresi

“Ruh Sağlığımızı Korumak ve Güçlendirmek”

02 – 03 Kasım 2018 Bağlarbaşı Kültür Merkezi / İstanbul
Değerli katılımcılar;

02-03 Kasım 2018 tarihleri arasında Moodist Psikiyatri ve Nöroloji Hastanesi olarak düzenleyeceğimiz Toplum Ruh Sağlığı Kongresi’nin ilkini siz meslektaşlarımızla paylaşmaktan büyük bir mutluluk duymaktayız.

Toplum Ruh Sağlığı Kongresi’yle Türkiye’nin Ruh sağlığı alanında önde gelen uzmanlarını, araştırmacılarını geniş bir katılımla bir araya getirmeyi hedeflemekteyiz.

Ruh Sağlığı hizmetlerini multidisipliner bir bakış açısıyla ele almak üzere düzenleyeceğimiz bu kongrede kamu ve özel hastanelerde ruh sağlığı, koruyucu ruh sağlığı ve toplum ruh sağlığı uygulama ve sorunlarına odaklanacağız.

Toplum Ruh Sağlığı Kongresi’nde ele alınacak konular arasında;
Uygulama eksiklikleri, atılması gerekli adımlar- alınması gereken önlemler-, toplum ruh sağlığı politikaları, savaş-göç-terör-insan hakları sorunları, ihmal-istismar-şiddet- intihar -bağımlılık başlıkları yer almaktadır.

Toplum Ruh Sağlığına ilişkin temel yaklaşım uygulama ve yenilikler pratikten gelen bilgiler (uzman deneyimleri) ve güncel bilimsel verilerle ele alınacaktır.

Bu kongrenin; toplum ruh sağlığını korumak, ruh sağlığı uygulamalarını iyileştirmek, geliştirmek, toplum ruh sağlığı konusunda farkındalık yaratmak, fikir ve deneyimleri paylaşmak ve yeni fikirler geliştirmek için birlikte çalışma fırsatı yaratacağını umuyoruz.

Düzenleme kurulu adına; sizleri Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Kongremizde sizleri aramızda görmek umuduyla.

Saygılarımızla.

Kongre resmi web sitesi: http://toplumruhsagligikongresi.com/

Kongre-Seminer Haberleri

“Denizcilik Psikolojisi Semineri” 6 Ekim’de yapılacak