'Tok Kurda Puslu Hava’ Bugün Tanıtılıyor

Tok Kurda Puslu Hava’nın tanıtım toplantısı, 6 Ağustos 2009 Perşembe, Saat 16:30’da, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde yapılacak...

İsmet Özel, 1977’den 2003’e kadar gazetelerde yazdı. Türkiye’deki İslamcıların hareket alanlarını, dahası hareketlerini değerlendirerek, eleştiriye tâbi tutarak, olmuş olanlardan olacaklara hatlar çizerek, olması gerekeni yorumlayarak, uzun bir müddet bu yazılarıyla kuşaklara yön verdi, bakılıp görülmesi gerekeni işaret etti.

İsmet Özel’i tanımamın kısa bir süre ertesinde ise gazete yazılarına son verdiğini yazmıştı, Millî Gazete’deki köşesinde. O yazısında neden gazete yazısı yazmaya başladığını da açıklıyordu Özel: ‘‘Neydi gazete yazısı yazmamdaki ahlâki gerekçe? İslamî siyaset yaklaşımı başını dik tutmak istiyorsa, ona destek olmaktı. Çok önemli ve işlev değeri çok yüksek bir işe giriştiğimi düşündüm. Yıllar ve yıllar boyunca çabalarımı hafife almadım. O kadar ki benden başka bir başka kalemle ikame edilebilecek bir tek satır yazmadım. Devran döndü ve benim niyetlerimle olduğu kadar, benim ciddiyetimle ortamın ahvali arasında herhangi bir irtibat bulunmadığı ortaya çıktı.’’ 

Dernekte konferanslar verdi!

Gazete yazılarından sonra, birçok şehirde İstiklal Marşı Derneği çatısı altında konferanslar verdi, Merdiven ŞiirKaragöz gibi dergilerde şiirleri, çeşitli gazete ve dergilerde söyleşileri yayımlandı. Türkiye genelinde tartışmalara sebebiyet veren söylemleri Türklük kavramı çevresinde yoğunlaştı. Zaten ‘‘Türklüğüme müşteri bulamadım’’ deyip kapamıştı gazete yazılarını da. Sonrasında Kalın Türk kitabında süregelen bu fikirlerini ‘özetledi’. İsmet Özel, kendi internet sitesi üzerinden okurlarıyla irtibatını sürdürüyor.

En son Neden Aşk Acısı şiirini yayımladı. Yani, Kırk Hadis kitabının arkasındaki ifadeyle şair hâlâ, ‘‘şimdiye kadar koruyageldiğiniz rahatınıza musallat’’ oluyor. 

12 cilt!

İsmet Özel’in ilkin bir dergi olarak tasarlanan, Milli Gazete'de başlayıp Gerçek Hayat’ta nihayete eren Cuma Mektupları on cilt hâlinde yayımlandı fakat 1977-2003 yılları arasında yazdığı, kitaplarına girmeyen yazıları şimdi yayımlanıyor. Şûle Yayınları, İsmet Özel’in bu yazılarını on iki cilt olarak toparlayacak. Serinin üst başlığı, Şairin Devriye Nöbeti. İlk cildi Tok Kurda Puslu Hava, bu ay çıktı. Bu ilk cilt, şairin 1977 yılında yazdığı yazılarını kapsıyor. Bundan sonra her ay Şûle Yayınları serinin bir kitabını yayımlayacak. Tok Kurda Puslu Hava’nın tanıtım toplantısı İsmet Özel’in de katılımıyla Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nde yapılacak. 

Duyurular Haberleri

İstanbul'da birçok bölgede elektrik kesintisi yapılacak
Sağlık Bakanlığı personel alımı gerçekleştirecek!
İl Sağlık Müdürlüğü Ebe, Hemşire, Sağlık Memuru, Acil Tıp Teknisyeni İstihdamı Yapacak
Beykoz’da yüksek lisans başvuruları 8 Şubat’a kadar uzatıldı