Temel Yeti'sini Kazanmış Engellilere Ev

'Engelsiz Yaşam Evleri' projesi kapsamına dahil edilen ve iller arasında bulunanacak olan Isparta'da 2011 yılında tek kat halinde 4 ev inşa edilecek.

KENDİNİ İDARE EDEBİLEN ENGELLİLERE YÖNELİK

Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğünce 'Engelsiz Yaşam Evleri' projesi kapsamına dahil ettiği iller arasında bulunan Isparta'da 2011 yılındal tek kat halinde 4 ev inşa edilecek.

Mehmet Tönge Mahallesi'nde bulunan Spastik Engelliler Eğitim Merkezi'nin bahçesine yapılacak olan evlerin her birinde 12 engelli birey kalabilecek.

Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, kimsesi olmayan engellilerin ev ortamında yaşamasını sağlamak amacı ile yapılacak olan Engelsiz Yaşam Evleri'nde 24 saat bakım hizmeti verileceğini belirtti.

"Her birinde 8-12 kişinin kalacağı evler engellinin evde günlük yaşantısını kolaylaştıracak şekilde tefriş edilecek" diyen Altunay, evlerde tuvaletten banyoya kadar hiçbir engele izin verilmeyeceğini söyledi.

İKİNCİ UMUT EVİ

 Öte yandan, zeka geriliği olan ancak günlük yaşamını kolayca sürdürebilen engelli çocuklar içinse ikinci 'Umut Evi'nin açılacağını da bildiren Altunay, evlerde zeka geriliği olan 6 çocuğun kaldığını belirtti.Altunay, "Bu çocuklarımız günlük yaşantısını kolayca sürdürebilen, temel yetileri kazanmış kimseler. İkinci Umut Evi'ni çok yakında açıyoruz" dedi.

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?