Tecavüzcülere Tahliye Kararı Çıktı

İzmir’de üniversiteli E.E.’ye tecavüz eden A.Y. ve G.M. 14 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme sanıkların ‘tutuklu kaldığı süreyi’ dikkate alarak tahliye kararı verdi

BAHRİ KARATAŞ / İzmir DHA


İzmir’de gideceği yere götürme bahanesiyle kamyonetlerine aldıkları, üniversite öğrencisi 25 yaşındaki E.E. adlı genç kıza köprü altında tecavüz ettikleri iddia edilen 32 yaşındaki A.Y. ve 25 yaşındaki G.M. hakkında, 24’er yıl hapis cezası istemiyle açılan davada karar çıktı. Mahkeme, her iki sanığı 14 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırıp, tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliye etti.

Otobüs bekliyordu

Olay, 21 Kasım 2010 tarihinde saat 05.00 sıralarında İzmir Kuzey Çevre Yolu Bornova geçişi viyadükleri altında meydana geldi. Üniversite öğrencisi E.E., Hocazade Cami karşısıdaki otobüs duraklarında zaman zaman karşılaştığı İ.O.D. ile otobüs beklediği sırada, gidecekleri yere bırakma bahanesiyle önlerinde duran 2 kişinin araçlarına bindi. 2 zanlı, gençlerden İ.O.D.’yi tartakladıktan sonra indirdi. E.E.’yi zorla kamyonette tutan 2 kişi, viyadüklerin altında durdu. Burada E.E.’yi dövüp tacavüz eden iki saldırgan, daha sonra yaşadıklarını polise anlatmaması için bir kez daha dövüp tehdit ederek metro istasyonunda bıraktı. E.E.’nin anlattıkları ve araca ait plaka bilgisinden yola çıkan polis ekipleri, tecavüz zanlıları A.Y. ile G.M.’yi yakaladı. İki zanlı, hastaneden tecavüz bulgularının yer aldığı raporunun alınması ve işlemlerin tamamlanmasının ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sanıklar ‘suçsuzuz’ dedi

 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün yapılan duruşmaya, E.E. katılmazken, haklarında 24’er yıl hapis cezası istenen tutuklu sanıklar A.Y. ile G.M. hazır bulundu. Savcı Kazım Arapoğlu, G.M. ve A.Y’nin ’Nitelikli cinsel saldırı’ ile ’Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama’ suçlarından cezalandırılmalarını, diğer suçlardan beraatlerini talep etti. Mağdur E.E.’nin avukatı Can Canbek de sanıkların cezalandırılmasını istedi. Sanıklar da suçsuz olduklarını öne sürüp, uzun zamandır tutuklu olduklarından tahliyelerini telep etti.

 Mahkeme heyeti iki sanığı ’Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 9 yıl 2’şer ay, ’Cebir ve tehditle hürriyetini kısıtlama’ suçundan da 5’er yıl olmak üzere 14 yıl 2’şer ay hapis cezasına çarptırdı. Gerekçeli kararın sonra yazılacağı belirtilip, tutuklu kaldıkları süre ve temyiz aşamasının uzun sürebileceği gözönüne alınarak sanıklar tahliye edildi.

3. Sayfa Haberleri

Lisa Montgomery İdam Cezası Onaylandı
31 Araç Birbirine Girdi:1 Ölü 14 Yaralı
Kazada yaralanan Can Gürzap, yoğun bakımda tutuluyor