Tecavüz Yasasına Çocuk Mağdur Önerisi

Sağlık Bakanı, “Kadın vekiller, ısrarla çalışarak erkeklerde farkındalık yarattı” diyerek tecavüz suçlularına verilen cezaları artıran yasa teklifine destek verdi ve ekledi:

Nuray BABACAN / Hürriyet 
 
Sağlık Bakanı, “Kadın vekiller, ısrarla çalışarak erkeklerde farkındalık yarattı” diyerek tecavüz suçlularına verilen cezaları artıran yasa teklifine destek verdi ve ekledi: “Tecavüz mağduru çocuklara ‘Ruhsal bozukluk yarattı mı’ diye sorulmasın. Muayene edildi, ruhsal durumu bozulmamış görüldü. Ceza ona göre düşük mü verilecek? Olur mu böyle şey?”

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin, iki kadın milletvekilinin tecavüz suçlularına verilen cezaları artıran ve cinsel gücü azaltıcı testosteron tedavisi görmelerinin yolunu açan teklifine, tam destek verdi. Ergin, Ak Parti milletvekilleri Alev Dedegil ve Aşkın Asan’ın bakanlık olarak destek verdikleri ve yasal altyapısı konusunda yardım ettikleri teklifinin, seçimlerden önce yasalaşabileceğini söyledi. Akdağ ise “İki kadın vekil, ısrarla çalışarak bizde farkındalık yarattılar” diye başladığı sözlerini şöyle sürdürdü: “Teklifi çok olumlu değerlendirdim. Lütfen bu arkadaşlara destek olun. Çok hayırlı bir şey yapıyorlar. Kim buna ‘hadım teklifi’ falan diyorsa gerçekten ülkeye yazık ediyor, ayıp ediyor. Bu işin mağdurlarına ayıp oluyor. Bu iki kadın vekil bana geldiler, çalışmalarını gösterdiler, çok etkilendim. Batılı normlarda bir kanun teklifi bu. Bu düzenlemeyle dalga geçen, hafife alan anlayış çok yanlış.”

‘Aklıma yatmıyor’

“Bir tartışma konusu daha var. Bu şekilde bir istismara, cinsel saldırıya istismara maruz kalmış bir çocuğun ruhsal açıdan hiç örselenmeden bu olayı atlatması mümkün değil. ‘Ruhsal bozukluk yarattı mı’ sorusunun sorulması, bir çocuk hekimi olarak hiç aklıma yatmıyor.”

“Örneğin, 6 yaşında saldırıya maruz kalmış bir çocuk, ne olduğunu tam da anlamamış olabilir. Sonra muayene edildi, ruhsal durumu bozulmamış görüldü. Ceza ona göre düşük mü verilecek? Olur mu böyle şey? Sonra bu çocuk evlenme çağına geldi. Bizim toplumumuzda böyle şeylere nasıl bakıldığı belli. Ondan sonra bütün dünyası yıkılacak. 15 yıl sonra yeniden mahkeme mi yapacağız? Bu yaklaşım yanlış bir yaklaşımdır. Bütün bunların düzeltilmesi gerekir.”

Çocuklar için adliye önlemi

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ çocuk merkezlerinin artırılacağını söyledi: “Alev Dedegil ve Aşkın Asan’ın da destek ve yardımlarıyla Ankara’da çok güzel bir merkez kurduk. Tecavüz ve istismar mağduru çocuklar artık doktordu, savcıydı, adli tıptı dolaşmıyor. Polisi, öğretmeni, doktoru eğittik. Çocuk o merkeze getiriliyor. Savcısı, avukatı, doktoru orada görüyor. Aynalı oda da savcı kulaklıkla soruları psikoloğa söylüyor, o da uygun şekilde çocuğa soruyor. Her bölgeye bir tane olmak üzere çocuk merkezleri kuracağız. Mağdur çocuklar adliye adliye dolaşmayacak.”

Çocuk istismarına 188 yıl hapis istemi

BAKIRKÖY İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü 23 Nisan 2010’da arayan bir ihbarcı, 60-65 yaşlarındaki bir kişinin Muhasebe Sokak’taki bir apartmana sürekli yaşı küçük kız çocuklarını getirdiğini ve fuhuş yaptırdığını iddia etti. İhbardaki adresteki H.Ç.’nin evinde 16 yaşındaki S.K. yatak odasında makyaj yaparken bulundu.

Ruh sağlığı ertelemesi

Evde çocuk pornosu CD’leri ele geçirildi. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı, kızları eve götüren D.H.T.’nin 7 mağdura karşı suç işlediği gerekçesiyle 188 yıl hapsini isterken, yardımcı olan H.S.’nin 35 yıl, H.Ç.’nin ise 17 yıl hapsini istedi. Mahkeme mağdur kızların ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığının tespiti ve ereksiyon olamadığını iddia eden D.H.T.’nin muayene için Adli Tıp Kurumu’na gönderilmesine karar verdi.
 

Yaşam Haberleri

Şizofreni Hastalığına Yakalanan Ünlüler
Radyo Trafik'e Yeni Transfer
Evlerde Beslenen Kuşlar Alerjik Reaksiyona Neden Olabilir
Prof. Dr. Nevzat Tarhan: “Pandemiden 2021 için dersler çıkarılmalı”