Taciz ve Dayak Çocuğu Yuvadan Kaçırtıyor

Suç örgütlerinin ceza almayacaklarını düşünerek kirli işlerinde daha çok çocukları tercih ettiklerini belirten AİLEDER Başkanı Fatih Kılıçarslan, Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısında önemli artış olduğunu ifade etti.

Suç örgütlerinin ceza almayacaklarını düşünerek kirli işlerinde daha çok çocukları tercih ettiklerini belirten İstanbul Aile Araştırmaları Eğitim ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Kılıçarslan, Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısında önemli artış olduğunu iade etti. TÜİK'in araştırmasına dayanarak, suç örgütlerinin ağına takılan çocuk sayısı ile ilgili rakamsal bilgi veren Kılıçarslan, ''Türkiye genelinde 2008 yılında 22 bin 430 çocuk suç örgütlerinin ağına takılırken, 2011 yılında bu sayı 84 bin 916'ya yükseldi. Dört yılda çocuk yuvalarından taciz, dayak ve baskı nedeni ile 3 bin 227 çocuk kaçtı. Bunların üçte biri yani bin 620'sini kızlar oluşturuyor'dedi.

KAÇANLARIN ÜÇTE BİRİ KIZ

Çocuk yuvalarından kaçanların üçte birinin kız çocukları olmasının düşündürücü olduğunu vurgulayan Fatih Kılıçarslan, kız çocuklarının kaçmasına sebep olan unsurların başında yurtlarında karşılaştıkları taciz, dayak ve baskı gibi nedenlerin geldiğini söyledi. Kılıçarslan, 2008'de evini terk eden 2 bin 412 çocuktan bin 343'nün, 2010 yılında ise 3 bin 206 çocuktan bin 757'nin emniyet tarafından bulunarak ailelerine teslim edildiğini ifade etti.

ÇOCUK İŞÇİ CENNETİ

Kılıçarslan, suç örgütlerinin yaşlarının küçük olmasından dolayı ceza almayacakları düşüncesiyle kirli işlerinde çocukları kullandığını belirterek, son yıllarda Türkiye'de suça sürüklenen çocuk sayısında önemli artış gözlendiğini söyledi.

Aşağılamak çocuğu kaybettirir

Ailesinden ilgi ve sevgi göremeyen çocuğun duygusal alanda ihmal ve istismar edildiğine dikkat çeken Kılıçarslan, ''Çocukların aileleri ile ilişkilerinde aşağılanması, suçlanması duygusal düzeyde bir ihmaldir'' dedi. Kılıçarslan, çocuklarda duygusal ihmalin sözel istismara, sözel istismarın da şiddete yol açabileceğine işaret etti.

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?