Sosyoloji ve Felsefe Mezunlarının Rehberlik Kursuna Tepki

Sosyoloji ve felsefe mezunlarına PDR yolunu açan rehberlik kursuna tepki geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, 220 saatlik rehberlik kursuna karşı psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunları imza kampanyası başlattı. Kampanyaya 2 bin 500 imza desteği geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarına 220 saatlik eğitimle psikolojik danışman ve rehber öğretmen olma yolunun açan rehberlik kursuna psikolojik danışmanlık ve rehberlik bölümü mezunlarından tepki geldi. İnternette başlattıkları “Milli Eğitim Bakanlığı: MEB 2013 Rehberlik Kursu Durdurulsun”  kampanyasında imza sayısı 2.500’e ulaştı. Eğitimin 220 saatte verilemeyeceğini anlatan mezunlar mağdur olduklarını ifade etti.

change.org sitesinde açılan imza kampanyası metninde şu ifadelere yer verildi:

“Dünyada henüz 4 yıllık bir lisans eğitiminin verdiği beceri ve kalifiye eleman ihtiyacının ki özellikle psikoloji gibi çok önemli ve bıçak sırtı bir alanın eğitiminin 220 saatte verilmesinin mümkün olmayacağı ve "Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik" bölümü mezunlarının mağdur edilmemesi için MEB'in felsefe ve sosyoloji bölümü mezunlarına 220 saatlik bir kursla psikolojik danışman ve rehber öğretmen olma yolunun "PDR" alanı mensupları olarak kapatılmasını istiyoruz.”

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı