Soderbergh: "Side Effects" Filmini Neden Çektim?

Soderbergh, Berlin Film Festivali'nde görücüye çıkan yeni ve son filmi "Side Effects"i niye çektiğini anlattı...

Steven Soderbergh, dün sinemaya ve onu diğer festivallerden çok daha fazla ağırlayan Berlin’e “Side Effects” (Acı Reçete) filmiyle veda etti. İlaç sanayiindeki gizli hesapları ve yozlaşmayı ele alan Hitchcock esintili film, Berlin Film Festivali’nin (Berlinale) büyük ödülü Altın Ayı için yarışan 19 film arasında bulunuyor. Berlin’le uzun bir hikâyesi olan Soderbergh’in beş filmi Berlin Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkmıştı. 

GERİLİM FİLMİ FİKRİ HOŞUMA GİTTİ 

Jude Law, Catherine Zeta-Jones ve Rooney Mara’nın rol aldığı “Side Effects”, Soderbergh’in demecine göre, Hollywood’a sırt çevirip kendini resme ve başkaca uğraşlara vermeden önceki son filmi. Filmin basın toplantısında kameraların karşısına geçen 50 yaşındaki yönetmen, “Side Effects” filmini neden çektiğini şöyle açıkladı: “Kariyerimin alacakaranlığına yaklaşırken, gerilim filmi yapma fikri hoşuma gitti.”  

FİLMİN FRAGMANI

 

EMEKLİLİK Mİ YOKSA ARA MI

2000 yılında “Traffic” filmiyle Oscar kazanan Soderbergh, “Dürüst olmak gerekirse bu ara ne kadar uzun sürerse sürsün bunu çekmek ve izlemek eğlenceli olduğu için yapmak istedim” dedi. Soderbergh’in bu sözlerinden sonra araya giren Rooney Mara, “Buna emeklilik değil, bir ara mı diyorsun” diye sorunca ünlü yönetmen sırıtarak, “Her neyse” diye yanıt verdi.
 
FAZLADAN TEK BİR DAKİKA OLSUN İSTEMEDİM

“Her filme her zaman sanki ondan önce çekilen bütün filmleri alaşağı edecekmiş gibi yaklaşmaya çalışıyorum” diyen Soderbergh, “Çok, çok ince bir şeyler yapmak istedim, bütünüyle kaslı olsun istedim. Fazladan tek bir çekim, fazladan tek bir dakika olsun istemedim” şeklinde konuştu. Soderbergh, filmde Jude Law’un canlandırdığı New York’ta başarılı olmak için didinen İngiliz doktor karakterini, ABD toplumunda anti-depresan kullanımının yaygınlığı ve her yerde rastlanan reklamlar konusunda psikiyatristlerle ve hastalarla konuşarak hazırladığını söyledi.
 
İLAÇ KULLANIMI ÜRKÜTÜCÜ BİR HÂL ALABİLİR

“Çok açık ki bugünlerde kısa yollar aramaya yatkınlığımız var. Hepimizin bildiği gibi reklâmlar bir çeşit önyargı oluşturuyor, aslında iyi bir şey olmayan ilaçlarla ilişkimizde etkisi oluyor” diyen Soderbergh, bu durumun ürkütücü bir hâl alabileceğini belirtti. 

Çinli yönetmen Wong Kar Wai’nin jüri başkanlığını üstlendiği Berlin Film Festivali, Altın ve Gümüş Ayı Ödüllerini cumartesi günü verecek.

KISACA FİLMİN KONUSU

Rooney Mara filmde bilgi sızdırmaktan mahkûm olan ve kısa süre önce hapisten çıkan bir Wall Street yöneticisinin (Channing Tatum) eşini (Emily Taylor) canlandırıyor. Psikiyatrik tedavi gören Emily, evdeki yeni duruma alışmakta güçlük çekiyor. Burada devreye Emily’nin yeni psikiyatristi giriyor. Jude Law’un canlandırdığı karakter, yeni bir ilacın deney çalışmalarını yapması için büyük bir ilaç şirketinden para alan bir doktordur. Emily’nin eski doktorunun (Zeta-Jones) da tavsiye ettiği bu ilaç, Emily’ye uygulanınca olanlar olur… Emily’nin kocası bıçaklanarak öldürülür ve cinayet aleti olan bıçağın her tarafında kendi parmak izi vardır. Kocasının ölümüyle ilgili tek bir şey bile hatırlamadığını söyleyen Emily’ye göre suçlu, uygulanan ilaç tedavisidir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Psikolojik Film Haberleri