Sınavdan sonra depresyona dikkat

Son ÖSS’de 1 milyon 349 bin aday, üniversite hayali için ter döktü. Stresli sınav günlerinin ardından öğrencileri depresyon tehlikesi bekliyor.

Üniversite adaylarının ÖSS maratonu bugün sona erdi. 1 milyon 349 bin öğrenci bu yıl son kez yapılan sınavda zorlu saatler geçirdi. Ancak ÖSS öncesi her gün ders çalışan öğrencileri ‘depresyon’ tehlikesi bekliyor. Öğrencilerin sınav sonrası boşluğa düştüğünü ve stresli bir bekleyiş içine girdiğini belirten uzmanlar, gençlere bazı tavsiyelerde bulundu. Uzman Psikolog Orhan Gümüşel ‘Tüm hayatlarını sınava göre kurgulayan, gençler normal hayatlarına geri dönünce uyku sorunu, yeme düzenini bozuklukları yaşamaya başlıyorlar. Bunları atlatmak için kendilerine bir dinlenme programı hazırlamalılar’dedi.

TÖDER Akademik Direktörü Adil Çağlar ise şunları söyledi: Öğrenciler 12 yıllık bir emeğin sonucunda ÖSS’ye girdiler. Sınavda umduğunu bulamayan öğrenciler, mesleki eğitim kursları, yabancı dil eğitimi, yurt dışı eğitimi gibi seçenekleri kullanarak hayatlarını planlayabilirler. Psikolojik Danışman Dilara Tunç da ‘Aileler sınav sonucu ne olursa olsun çocuklarının iyi bir tatil geçirmelerini sağlamalı’ diye konuştu.

EBRU BARAN / STAR GAZETESİ

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?