Şili'de depresyona giren madencilere uzaktan tedavi

Şili'nin kuzeyinde çöken madende mahsur kalan 33 madenciden beşinin "depresyona girdiği" ve bir psikiyatr tarafından uzaktan tedavi edileceği bildirildi.

Şili Sağlık Bakanı Jaime Manalich, madenciler üzerinde yapılan psikolojik nitelikteki geniş çaplı araştırma sonucunda, "madencilerden beşinin inziva durumunda olduklarını, iyi beslenmediklerini ve video görüntülerine çıkmak istemediklerini" belirterek, "bu duruma uyan kelimenin depresyon olduğunu" söyledi.
Bu beş madencinin bir psikiyatrla görüşmelerinin beklendiğini söyleyen bakan, madencilerin genel durumlarında "belirgin bir ilerleme" olduğunu, susuzluk şikayetinde bulunmadıklarını, idrarlarının normal olduğunu ve içtikleri suyun neden olduğu ishalin de durduğunu açıkladı.

Bu arada, işçileri dışarı çıkarmak için çalışmaları süren tüneli delme çalışmalarının pazar veya pazartesi başlayacağı bildirildi.

Maden kazası 5 Ağustosta meydana gelmişti. Madenciler, oksijen, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için hazırlanan sığınağa ulaştıkları için bu süre içinde hayatta kalmayı başarabildiler.

AA

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı