Şiddet Uygulayan Erkeğe Terapi Önerisi

AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, “Erkeklerin gerekirse terapiye tabi tutulması, grup terapileri uygulanması, kendisini kontrol edemeyenlerin yurt dışında olduğu gibi dayanışma grupları içinde yer almaları söz konusu olabilir” de

Türkiye küçük Millet Meclisleri (TkMM), 21 ilde yaptığı toplantılarda, ''kadına yönelik şiddetin arttığı'' ortak paydasında buluştu.        

AK Parti İstanbul Milletvekili Nursuna Memecan, TkMM Meclis Koordinatörü Oya Özden ile düzenlediği basın toplantısında, Mart ayında yapılan çalışma hakkında bilgi verdi.        

Memecan, kadına yönelik şiddet konusuyla özel olarak ilgilendiğini, üyesi olduğu Avrupa Konseyi Eşitlik Komitesinde de konuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını anlattı. Memecan, ''Avrupa Konseyi, kadına yönelik şiddet konusunda bir konvansiyon hazırlıyor. Nisan ayında son halini alacak. Konvansiyonu, üye ülkeler imzalamak zorunda. Konvansiyon, kadına yönelik şiddetin önlenmesinde önemli bir belge olacak'' dedi.

AK Parti milletvekilleri olarak kadına yönelik şiddetin önlenmesiyle ilgili yasa teklifine imza attıklarını hatırlatan Memecan, konuyla ilgili yapılacak daha çok iş olduğunu vurguladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde kadınların bilinçlenmesi kadar erkeklerin bilinçlendirilmesinin de önemli olduğunu ifade eden Memecan, şöyle konuştu:       

"ERKEKLER TERAPİYE TABİ TUTULABİLİR"

''Erkeklerin gerekirse terapiye tabi tutulması, grup terapileri uygulanması, kendisini kontrol edemeyenlere yönelik yurtdışında olduğu gibi dayanışma grupları içinde yer almaları söz konusu olabilir. İş, sonuçta erkekte bitiyor. Cezalar caydırıcı olmakla birlikte tedavi de düşünülmeli. Şiddete uğrayan kadınların kalabileceği mekanların artırılması, kadınların ayaklarının üstünde durabileceği şekilde yardım bulması gibi önlemler de şiddetin önlenmesinde yararlı olacak. Konuya duyarlılık arttıkça, şiddet gören kadın sayısı da artıyor mu diye bir algı oluşuyor. Bunu bilmeye imkan yok. Çünkü geçmişte konuyla ilgili istatistiki çalışma yoktu. Kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmalar arttıkça şiddet gören insan sayısının azaldığını göreceğiz.''        

"KADIN KILIK KIYAFETİNDEN DOLAYI BİR ŞEYLERDEN MAHRUM KALMAMALI"

Memecan, ''TÜSİAD, Mecliste türbanlı milletvekili olabileceğini söylüyor, siz ne düşünüyorsunuz'' sorusuna, ''Kadın her türlü kıyafetle her işi yapabilir. Hiçbir kadın kılık kıyafetinden dolayı bir şeylerden mahrum kalmamalı. Bu benim şahsi görüşüm'' karşılığını verdi.  

Özden'in verdiği bilgiye göre, TkMM'nin 21 ilde yaptığı ve 12 milletvekilinin katıldığı toplantılarda, ''kadına yönelik şiddet ve Türkiye'de kadının durumu'' irdelendi. Toplantılarda, ''Türkiye'de kadına yönelik şiddetin arttığı, şiddetin önlenmesinin öncelikle devletin sorumluluğunda olduğu, daha etkin yasal düzenlemeler yapılması, kolluk güçleri, mahkemeler, medya ve ilgili kamu kurumlarının sorumluluğunun büyük olduğu, kadına yönelik pozitif ayrımcılığın gerekli olduğu'' ortak paydasında buluşulduğu bildirildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri