Sıcak su içmek zayıflatır mı? İşte sıcak suyun faydaları

Sıcak su içmek zayıflatır mı sorusunun yanıtı kilo vermek isteyen birçok kişi tarafından merak ediliyor. Bazı kişiler sıcak suyun kilo verdirdiğini iddia etse de aslında bu doğru değildir. Peki sıcak suyun faydaları arasında hangi maddeleri sıralayabiliri

Sıcak suyun birçok faydası vardır. Vücutta yağ metabolizmasını hızlandırmaya yardımcı olur ve bağırsakların hareketlenmesini sağlar. Bu nedenle gün içerisinde bol bol su içmemiz gerekir. Peki içtiğimiz suyun sıcaklığı nasıl olmalı? Zayıflamak için kaç derece sıcaklığında su içilmeli?

SICAK SU FAYDALARI NELERDİR?

Sıcak suyun zayıflattığı bilgisi ünlü olmuş bir yanlış inanıştır. İdeali oda sıcaklığında su içmektir. Yani 20-24 derece arası su içilmelidir. Bu da ılık su demektir. Vücudumuz 20-24 derece arasındaki sudan çok rahat yararlanabiliyor. Altı veya üstü derecelerde zorlanıyor.

Şöyle düşünün çok sıcak bir çorba içtiğimizde bile ne yapıyoruz? Ağrımızda önce soğutup, sonra yutuyoruz. Kaynar bir sıvıyı yutmamız doğru değil. Ayrıca çok sıcak içecek tüketen toplumlarda yemek borusu kanserlerinde de artış görünüyor.

Yapılan bir araştırmada ağır fiziksel egzersiz sonrasında soğuk su içen kişilerin rahatladığını ancak 15 derecede su içildiğinde ise çok daha fazla suyun vücudumuz tarafından emildiği gözlemlenmiştir.



SICAK SU İÇMEK ZAYIFLATIR MI?

Sıcak su içererek kilo vermemizin nedenleri şöyle olabilir;

İlk olarak kabızlık sorunu çözülmüş olabilir. Suyu arttırmak kabızlığı gidermede çok etkili bir yöntemdir. Özellikle sabahları aç karnına içilen bir su bağırsakların hareketlenmesine yardımcı olacaktır. Bunu kilo verme olarak algılayabilirsiniz.

İkinci olarak ise şunu diyebiliriz. Genelde su kilo vermeye yardımcıdır. Vücutta yağ metabolizmasını hızlandırıyor. Ama bunu için illa da sıcak su içmemize gerek yok. Ayrıca sıvı arttıran kişi daha az kalori tüketmeye başlıyor. Bu da kilo verdiriyor. Doğal mineralli suyu tercih etmemiz gerekir. Kalsiyum seviyesi yüksek doğal mineralli su içerseniz kilo verme ve korumanızda çok daha etkili olacaktır.

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka