SBS ve PYBS kılavuzları yayınlandı

Sınavlarla ilgili tüm işlemler, http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile http://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak.

Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) kılavuzları Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde yayımlandı. SBS'ye başvurular 2 Martta, PYBS'ye ise 23 Martta başlayacak.

Sınavlarla ilgili tüm işlemler, http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ile http://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden yapılacak.

Tüm işlemler, e-Okul sistemi kapsamı içinde elektronik ortamda gerçekleştirildiği için öğrencinin e-Okul sisteminde kayıtlı olması gerekiyor.

İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıfların gireceği SBS'ye başvurular, 2-20 Mart 2009 tarihleri arasında olacak.

SBS'ye başvuracak öğrenciler T.C. kimlik numarası ile başvuru ücreti olan 10 TL'yi belirtilen tarihler arasında T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerine yatırabilecek. Öğrenciler, sınav ücreti yatırma işlemi için bankaya herhangi bir havale ücreti benzeri gider ödemeyecek. Öğrenciler, sınav ücretini yatırdığı banka dekontunu saklayacak.

Öğrenciler ayrıca başvuru döneminde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 TL ödeyecek.

Süresi içinde bankaya sınav ücretini yatırmayan öğrenciler başvuru yapmamış sayılacak.

SBS, ilköğretim 6'ıncı sınıfların sınavı 13 Haziran, 7'inci sınıfların 7 Haziran, 8'inci sınıfların 6 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek.
İlköğretim 8'inci sınıfın SBS sonuçları 13 Temmuz 2009 tarihinde ilan edilecek.

PYBS BAŞVURULARI

İlköğretim 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıfların gireceği PYBS için başvurular, 23 Mart-3 Nisan 2009 tarihleri arasında alınacak. İlköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıf öğrencilerinden PYBS'ye girmek isteyenler için SBS sonuçlarına göre PYBS puanı hesaplanacak. Bu öğrenciler ayrıca bir sınava girmeyecek.

İlköğretim 5, 6, 10 ve 11'inci sınıflar için sınav 3 Mayıs 2009, ilköğretim 6'ıncı sınıflar için 13 Haziran 2009, ilköğretim 7'inci sınıflar için 7 Haziran 2009 ve ilköğretim 8'inci sınıflar için ise 6 Haziran 2009 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sınava başvuracak öğrenciler, 10 TL sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası veya Türkiye Halk Bankası şubelerine yatırabilecek.

PYBS'ye ilköğretim 5, 6, 10 ve 11'inci sınıflardan başvuracak öğrenciler sınav ücretini başvuru tarihleri içinde, ilköğretim 6, 7 ve 8'inci sınıflardan başvuru yapacak öğrenciler ise sınav ücretini 2-20 Mart 2009 tarihleri arasında yatıracak. Bu öğrenciler SBS ile sınava girecekleri için ayrıca sınav ücreti yatırmayacak.
PYBS sonuçları 31 Temmuz 2009 tarihinde duyurulacak.

Sınav Haber Haberleri

2020 YKS'ye 'alyans' ve 'piercing' ayarı
Uzmanından YKS’ye hazırlanma teknikleri
YÖK’ten üniversitelere kadro müjdesi
KPSS şartsız Kızılay yüksek maaşla erkek kadın psikiyatrist personel alım ilanı yayınladı!
2019 LGS sonuçları açıklandı