Konuyla ilgili bilgi veren Trakya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Bu araştırmaya göre, sanal sohbet geçici bir mutluluk meydana getiriyor fakat uzun vadede yalnızlık hissini ve depresyonu artırıyor" dedi.
‘BAĞIMLI OLMAYIN’
Prof. Dr. Yorulmaz, internet uygun kullanılması gerektiğini vurgulayarak, internet başında gereğinden fazla zaman harcayan, onu uygun kullanmayan insanların iş, okul, aile ve sosyal hayatlarının bu durumdan olumsuz etkilendiğini söyledi. Prof. Yorulmaz şöyle konuştu: "Sanal sohbeti alışkanlık haline getirenlerin öz güven problemi olduğu ve içe dönük kişiliğe sahip, konuşkan olmayan kişilerden oluştuğu gözlendi. Sanal sohbette, çok sosyal olmayan kişiler daha çok vakit harcıyorlar.
Bağımlılık yapan tüm maddeler gibi internet de bağımlılık yapabilir. Bu uyku kaçırıcı, bellek bozukluklarına yol açan bağımlılıktır. İnternet bağımlılıkları, internette fazla vakit harcarlar ve internete giremediklerinde kendini kötü hissederler.
Diğer uğraşlardan zevk almazlar. Okul ve işle ilgili sorun yaşar, bununla ilişkili olarak yalan söylerler." Prof. Dr. Yorulmaz, her şeyde olduğu gibi 'chat'in de aşırıya kaçılmadan ve gerçek hayattan kopulmadan yapılması gerektiğini söyledi.