Saldırgan psikolojik tedavi alıyormuş

Alman yetkililer dünkü okul baskınıyla ilgili açıklama yaptı. Eyalet savcısı, saldırganı sessiz, içine kapanık, arkadaş canlısı olarak tanımladı.

Rech:

Saldırgan silah eğimi almış biri. Saldırgan internet üzerinden görüşmeler yaptı. Soruşturma devam ediyor. Ayıntılı bilgileri yarın açıklacağız. Saldırgan internette "Yeter artık, bıktım" yazmış. Saldırgan 2008'den beri psikolojik yardım alıyordu. TİM. K saldırıyı yapacağını internette anlatmış.

Polis yetkilisi Hetger:

Saldırı tehditleri bundan sonra ciddiye alınacak. Polis okullara bundan sonra destek verecektir. Bunun ne kadar gerkli olduğunu bu olaydan sonra anlamış olduk. Dün yaşanan olaylar okulda başladı. Daha vahim bir sonucu polis engelledi. Söz konusu kişi yanında 200 mermiden fazla mermi getirğini, okulda 45 mermi, hastane önünde öldürülen kişide de 9 mermi kullandığını tespit ettik.

Çok hassas bir konu. Potansiyel suç işleyebilecek gençlerin varlığı biliniyor. Gençlerin verdikleri sinyalleri önceden farkederek bu suçlara engel olmamız gerkekiyor .Şu anda Almanya'da okulların girişinde güvenlik tartışılıyor. Gençler genelde bu tür olayları arkadaşlarına anlatıyor .Bu noktada bize gelebilecek her türlü sinyali ciddiye alıp değerlendireceğiz.

Eyalet Savıcısı: Cesetler üzerinde henüz inceleme yapılmadı.

Saldırganın kişiliğini sessiz, çok fazla arkadaşı olmayan, içine kapanık, olarak tanımlanabiliyoruz. Şahsın bilgisayarına el konuldu. Yoğun bir şekilde şiddet içeren oyunlar oynadığı tespit edildi. Dövüş sporlarına ilgi gösterdiği biliniyor. Özellikle aktif olarak masa tenisi oynadı. Babasının üye olduğu atış kulübünde babasıyla birlikte atış yaptığı biliniyor. Gençlere verilen ve plastik mermi atan tabancalardan da evde bulundu. Konu ile ilgili çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bu konuda babanın rolünü saptamamız lazım.

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı