Sağlıklı Cinsel Yaşam Zekayı Olumlu Etkiliyor

Maryland Üniversitesi'nde fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, seks yapmak beyindeki nöronları ve vücuttaki oksijen miktarını arttırıyor.

Seks yapmanın vücuda iyi geldiği yıllardan beri biliniyor. Vücuttaki oksijen seviyesini arttıran ve kan dolaşımını hızlandıran bu süreç, aynı zamanda stres seviyesini düşürüp kalori yakımına yardımcı oluyor. Ancak seksin, beyindeki nöronları arttırdığı teorisi bilim dünyasını sarsacak gibi... 

ABD Maryland Üniversitesi'nde fareler üzerinde yapılan bir araştırmaya göre, seks beyinde uzun süreli hafızayı depolamaya yarayan hipokampus bölgesindeki nöronların artışını sağlıyor. Uzun süre seks yapmayan farelerde ise nöron sayısında  gözle görülür bir azalma gözlemlenmiş. 

Nöronlar, sinir sistemini oluşturan özel tip hücreler olarak biliniyor. Cinsel aktivite sırasında beyne giden oksijen molekülleri nöron sayısındaki artışa yardımcı oluyor. Nöron hücreleri ise en çok aşırı stres altında zarar görüyor. 

Yapılan araştırmaya bir destek de Güney Kore Konkuk Üniversitesi'nden geldi. Kontuk Üniversitesi'ndeki araştırmacılar ise seksin zihinsel fonksiyonları arttırdığını ortaya koydu.

Akşam

Cinsel Yaşam Haberleri

Yaygın Görülen Cinsel Korkular Nelerdir? Sık Görülen 7 Cinsel Fobi
Kadınlarda Cinsel Sorunlar ve Psikolojik Nedenleri
Yetersiz cinsel ilişki vajinaya zarar veriyor