Sağlık Çalışanlarında Neden Boşanmalar Artıyor?

Bir çok nedenden dolayı sağlık sektörü çalışanları arasında boşanma oranının yüzde 45'e ulaştığı belirlendi

Tüm Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Tüm Sağlık-Sen) tarafından bin 550 kişiyle yüz yüze görüşülerek yapılan anket sonuçları sağlık çalışanlarının sorunları ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. Söz konusu anket sonuçlarına göre sağlık çalışanlarının yüzde 55'i kendilerine hak ettikleri değerin verilmediğini düşünüyor. Yüzde 35'lik kesim görevlendirme ile ilgili adaletsizlik yaşadığını belirtirken, yüzde 30 oranındaki sağlık çalışanı da yöneticilerin olumsuz tavır ve davranışlarından rahatsız. Yüzde 20'lik kesim ise hamilelik, doğum, emzirme, çocuk bakımı gibi konularda yöneticilerin olumsuz tavırlarından dolayı sorun yaşıyor. İşyerinde sorun yaşamayanların oranı ise yüzde 4.

Anketin ortaya koyduğu en dikkat çekici sonuçlardan birisi de sağlık çalışanlarının yüzde 70'inin özellikle nöbetlerden dolayı aile hayatında aksaklıklar ve sorunlar yaşadığını belirtmesi oldu. Ankete cevap veren sağlık çalışanlarının büyük çoğunluğu sosyal ve kültürel etkinliklere katılamadığını, arkadaş ve çevresiyle yeterince vakit geçiremediğini belirtti. Çalışanlardan sadece yüzde 5'i bu konularda herhangi bir sorun yaşamadığını ifade etti.

Anket sonuçları ile ilgili değerlendirmede bulunan Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, sağlık çalışanlarının, çalışma koşullarından dolayı aile içinde huzursuzluklarının arttığını hatta boşanmaların yaşandığını belirterek, "Yaşanan olumsuzluklar evli olanların aile yaşamında problemlere neden olmaktadır. Evlilikten çok boşanmaların olduğunu görmekteyiz. Bu oran yüzde 45 gibi korkutucu rakamlara ulaşmaktadır. Nedenini sorduğumuzda çoğu insan eşlerin birbirine karşı ilgisizliğinden (yüzde 35), anlayışsızlığından (yüzde 35), nöbetlerden dolayı birbirlerini görememekten (yüzde 40) çocuklara ve eşlere zaman ayıramamaktan (yüzde 85), ekonomik sıkıntılardan (yüzde 98) kaynaklandığını söylüyor." dedi.

Zaman

Aile Sağlığı Haberleri

Covid19 Döneminde Evde Çocuklarla İletişim
  Koruyucu Aile Sistemiyle Çocuğun Korunması 
Hareketsiz kalan çocuklar 18 yaşından sonra depresyona girebiliyor