Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: "Ruh Sağlığını Önemsiyoruz"

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bireyin ve ailenin sadece fiziki sağlığını değil, akıl ve ruh sağlığını da önemsediklerini söyledi. Müezzinoğlu, 'Sağlıklı aileler olmazsa sağlıklı toplumlar oluşturabilme imkanımız ne yazık ki yok.' dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, EVSED tarafından düzenlenen Evde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sempozyumu'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, bireyin ve ailenin sadece fiziki sağlığını değil, akıl ve ruh sağlığını da önemsediklerini söyledi. Müezzinoğlu, 'Fiziken ve ruhen sağlıklı olma halini önce birey için sonra da aile için korumamız lazım. Çünkü çocuğun fiziken ve ruhen sağlıklı olma hali ailede gerçekleşir. Dolayısıyla ilk olarak aileyi merkeze almamız lazım. Sağlıklı aileler olmazsa sağlıklı toplumlar oluşturabilme imkanımız ne yazık ki yok. Aileyi, bir bütün olarak koruyabilirsek ve geliştirebilirsek sağlıklı bir aile oluşur. Sağlıklı bir aile oluştuysa, hiç korkmayın, sağlıklı bir toplum gelecektir.' diye konuştu.

Konuşmasında eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a teşekkür eden Bakan Müezzinoğlu, 'Recep Akdağ'a gönülden teşekkür ediyorum. Gerçekten Türkiye'de sağlıkta on beş yıl önce hayal etsek bile inanamayacağımız çok önemli dönüşümlere imza attı. Ve devir teslimde söylediğim cümleyi, ben de bir gün devir teslim ettiğim zaman, Rabbimin ona nasip ettiğini bana da nasip etsin diyorum. Kendisini gönülden alkışlıyorum. Kendisinin her türlü desteğini alarak devam edeceğiz.' diye kaydetti.

Müezzinoğlu, konuşmasında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e de sitem etti. Belediye bütçesinden sosyal politikalara 200 milyon bütçe ayrılmasını az bulan Bakan Müezzinoğlu, "Burada Melih Bey'e yakışmayan bir rakam olduğunu belirtmek istiyorum. 4 milyarlık bütçede 200 milyonluk bir rakamı önümüzdeki sene 400 milyon olarak görmek istiyorum.' dedi.

Cihan 

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı