Saçı besleyen yumurta maskesi

Evde saç bakımı yapmak çok kolaydır. Bu şekilde yapılan saç bakımı hem çok kolay hem de çok ucuzdur. Eğer saçlarınızı derinden besleyen bir maske tarifi arıyorsanız, sizin için yumurta maskesi tarifini paylaştık.

Yumurta çok zengin bir protein kaynağıdır. Aslında vücudunuzun ihtiyaç duyduğu proteini en kolay ve ucuz şekliyle yumurtadan alabilirsiniz. Sağlıklı saçlar için yumurta özel bir besindir.

Yumurtanın saç için faydalı özelliklerini sayarsak;

Yumurta, saçların büyümesi için ihtiyacı olan proteini sağlar. Saç köklerini besler. Saçlarınıza doğal bir parlaklık kazandırır. Kalsiyum daha uzun ve sağlıklı saçlar için çok önemlidir. Saçlarınızın daha hızlı uzamasını sağlar. Aynı zamanda D vitamini emilimini hızlandırır.
Kuru ve yıpranmış saçlar için çok önemli bir içeriktir. Saç kırılmalarını önleyerek koparak dökülmeleri engeller. Saç dökülmesini önler ve saçların büyümesi için çok gereklidir.



Malzemeler:

1 yumurta, 1 su bardağı süt (küt saçlılar veya kısa saçlılar yarım su bardağı kullanabilir), çeyrek limon ve iki yemek kaşığı zeytinyağı.
saçı besleyen yumurta maskesi

Nasıl yapılır?

Yumurtamızın sarısıyla beyazını ayıralım. Maskemizde sarısını kullanacağız. Bir su bardağı süt, yumurtanın sarısı ve iki yemek kaşığı. Daha serinletici bir etki için isteğinize bağlı olarak çeyrek limonun suyunu karışıma katabilirsiniz. Hazırladığımız karışımı saç köklerinden başlayıp kafa derisine masaj yaparak saç uçlarına doğru uygulayın. Saç maskeniz saçınızda yaklaşık on beş dakika kalsın. On beş dakika sonra soğuk veya ılık suyla saçlarınızdaki yumurtalı maskeyi meyveli bir şampuanla temizleyin.

Genel-Sağlık Haberleri

Türkiye'de Sigara Kullanan Kadın Sayısı Artıyor
Ölen bir insanın beyin aktivitelerini ilk kez görüntüledi
TPD de Çağrıya Katıldı: Tedirgin Olma Aşı Ol!
Karantina Çocukların Uzağı Görmesini Olumsuz Etkiledi
Google'dan cilt hastalıklarını tespit eden yapay zeka