Rojda, korumaya alındı!

Diyarbakır Valiliği yüzüne kezzap atılan Rojda Karagöz, devlet korumasına alındı. Emniyet Müdürlüğü'nce görevlendirilen iki polis memuru Rojda'yı koruyacak...

Diyarbakır'da 14 yaşında evlenen ancak şiddetli geçimsizlik nedeniyle 1.5 yıl önce eşini terk ederek baba evine dönen Rojda Karagöz (21) tehditlere rağmen eşine dönmemişti. Bir yıldır görmediği kızı İrem K. (5) ile geçtiğimiz hafta görüşmek için randevulaştığı yerde 25 yaşlarındaki bir, pet şişe içerisinde bulunan kimyasal maddeyi genç kadının yüzüne dökmüştü. Yüzü, boynu ve kolları yanan Rojda, Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki tedavisinin ardından taburcu oldu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin mağdur kadını bizzat telefonla arayıp geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Bakan Şahin'in talimatı üzerine Diyarbakır Valiliği Rojda Karagöz ile ilgili sosyal ve güvenlik incelenmesi başlattı. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaşadığı kötü olay sonrası travma geçiren Karagöz'ü terapi etmek için sosyolog ve psikolog görevlendirdi.

Diyarbakır Valiliği ayrıca canına kast edilmek istenen genç kadın ve ailesi için genel güvenlik tedbiri aldı. İki polis memuru Rojda'yı ve ailesini uzaktan takip edip koruyacak. Rojda için yasalar çerçevesinde özel güvenlik tedbiri alındığını vurgulayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, "Olayın geçmişini ve sonrasında hayati tehlikeyi arz eden saldırıyı tüm boyutlarıyla inceliyoruz. Genç bayanın verdiği ifadeler ışığında saldırganı ve bağlantılı olduğu kişiler varsa bunlar ile ilgili çok yönlü çalışmalar sürüyor "dedi.

Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

3. Sayfa Haberleri

Lisa Montgomery İdam Cezası Onaylandı
31 Araç Birbirine Girdi:1 Ölü 14 Yaralı
Kazada yaralanan Can Gürzap, yoğun bakımda tutuluyor