Resim ve müzikle tedavi oluyorlar

Kırklareli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde müzik, resim ve el sanatlarıyla terapi gören şizofreni hastalarının, duygu, durum ve davranışlarında pozitif sonuçlar alındığı bildirildi.

Kırklareli Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Psikiyatri Uzmanı Sena Yenel Özbay, 25 hastanın tedavi gördüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde şizofren ve benzeri psikolojik rahtsızlıklarıyla duygu durum bozuklukları gibi kronik ruhsal rahatsızlıkları bulunan hastalara topluma uyum sağlaması, sosyal gelişmelerine katkı için müzik, resim ve el sanatlarıyla terapi uygulandığını söyledi.

Bazı hastaların tedavisinde sadece ilaç tedavisinin yeterli olmadığını ifade eden Özbay, şöyle konuştu:“Amacımız, ruhsal rahatsızlığı bulunan hastalarımızın toplumda ötekileştirilmesini ve onlara karşı yapılan ayrımcılığı ortadan kaldırmak, bu kişileri topluma kazandırıp normal bireyler gibi yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamaktır. Merkezimizde geniş kapsamlı psikoterapi etkinliklerimizde hastalarımızı topluma kazandırmak için çalışmalar yapıyoruz.”

Ebrudan takı tasarımına, seramikten ahşap boyamaya, resim, müzik ve halk oyunları eğitimine kadar pek çok uğraşın hastalara olumlu katkılarının olduğunu ifade eden Özbay, şöyle devam etti: “Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nden gelen eğiticilerle ebru, takı tasarımı, seramik ve ahşap boyama, resim, müzik, halk oyunları ve uğraşı mutfağı gibi faaliyetlerle hastalarımıza terapi uyguluyoruz. Çok kısa bir zaman önce faaliyete başlamamıza rağmen hastalarımızın duygu, durum ya da davranışlarında pozitif sonuçlar aldık. Yıl sonunda hastalarımızın yapmış oldukları el sanatları sergisi ve müzik korosunu oluşturmayı istiyoruz.”     

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı