Rehber öğretmenlere, 'madde bağımlılığı' semineri

Bursa'da görev yapan rehber öğretmenlere, konusunda uzman emniyet müdürlüğü amirleri tarafından madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bursa'daki okullarda görevli rehber öğretmenler (Psikolojik Danışman) BTSO Oğuz Kağan Köksal Konferans Salonu'nda bir araya geldi. Rehber öğretmenlerin bilgilendirilmesinin amaçlandığı konferansta okullardaki rehberlik servislerinin çalışma şekli ve işleyişi, fiziki şartları ve bu şartların iyileştirilmesi gibi konuların işlenmesinin yanı sıra 2010 yılında uygulanmaya başlayacak Mesleki Bilgi Sistemi'nin tanıtımı yapıldı.

Konferansın son bölümünde ise Bursa İLTEM görevlisi Emniyet Amiri Murat Sarı, Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Murat Çobanoğlu tarafından madde bağımlılığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantının amacının Bursa'da bulunan okullardaki rehberlik hizmetlerinin verimini artırmak olduğunu ifade eden özel eğitimden sorumlu İl Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Bildik, rehberlik çalışmalarının başarıya ulaşabilmesi için her öğrenciye, öğretmene ve veliye ulaşmak gerektiğini söyledi. Şükrü Bildik, ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı'nın projesi olan 'Mesleki Bilgi Sisteminin de bu yıl uygulanmaya başlayacağını belirtti.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bursa Emniyet Müdürlüğü işbirliğiyle planlanan seminer Hürriyet Ticaret ve Sanayi Odası İlköğretim okulunda gerçekleştirildi. Madde bağımlılığı konusunda üç gün devam eden seminer, Bursa İLTEM görevlisi Emniyet Amiri Murat Sarı ve Terörle Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Murat Çobanoğlu tarafından verildi.

(CİHAN)

Rehberlik Haberleri

Mutlu çocuk yetiştirmenin 10 altın kuralı
Sınav Kaygısından Kurtulmanın 8 Püf Noktası
EBA sisteminde en büyük sorumluluk velilerde
Eve kapanan çocukla kaliteli zaman geçirmenin yolu
Çocuğunuza uyku alışkanlığı kazandırmanın yolu bu önerilerden geçiyor!