REHABİLİTASYON MERKEZLERİNDE SAHTE RAPOR İDDİASI

Özel Rehabilitasyon Merkezlerinin Bazı Çocukları 'Engelliymiş' Gibi Gösterip Rapor Düzenledikleri İddiaları Yayılıyor

Özel rehabilitasyon merkezlerinin öğrenci başına devletten ayda 380 YTL alabilmek için zihinsel engelli olmayan bazı çocukları 'engelliymiş' gibi gösterip rapor düzenledikleri iddiaları yayılıyor.
 
Özel rehabilitasyon merkezlerinin öğrenci başına devletten ayda 380 YTL alabilmek için zihinsel engelli olmayan bazı çocukları 'engelliymiş' gibi gösterip rapor düzenledikleri iddiaları yayılıyor.

Denizli'de gerçeğe aykırı raporlarla normal çocukları 'zeka özürlü' gibi gösteren bazı özel rehabilitasyon merkezlerinin haksız yere devletten 771 bin 173 YTL eğitim bedeli aldığının belirlenmesi üzerine benzeri bir dolandırıcılığın Konya'da yapıldığı ortaya çıkmıştı.

Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Özer Konuyla ilgili şunları söyledi:


Bazı özel rehabilitasyon merkezlerinin devletten 380 YTL yardım alabilmek için zeki çocuklara zihinsel engelli raporu aldığını ileri sürdü.


 
Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Özer, bazı özel rehabilitasyon merkezlerinin devletten 380 YTL yardım alabilmek için zeki çocuklara zihinsel engelli raporu aldığını ileri sürdü.

Tüketiciler Birliği Başkan Yardımcısı Kemal Özer, hükümetin, zihinsel engelli çocukların rehabilite edilmesi için, özel eğitim kurumlarına ayda 380 YTL eğitim bedeli ödediğini belirtti. Bu uygulamanın bazı kötü niyetli insanlar tarafından suistimal edildiğini belirten Özer, il ve ilçe merkezlerinde rehabilitasyon merkezi enflasyonu yaşandığını vurguladı. Özer: "Son günlerde özel rehabilitasyon merkezleri sayısında hızlı bir artış yaşandı. Konya'da da 100'e yakın rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Bu konuda bize çok sayıda şikayet geldi. Rehabilitasyon merkezlerine giden öğrenci sayısına baktığımızda şaşkınlığımızı gizleyemiyoruz. Ortaya çıkan rakamlar toplumun büyük bir bölümünün zihinsel engelli olduğunu gösteriyor." diyor.

(Cihan Haber Ajansı)

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?