Refleksoloji Terapileri Yaygınlaşıyor

Yaşam Enerjisi Uzmanı Neslihan Ulusan, refleksoloji terapileriyle strese dayalı ağrılar, eklem ağrıları, depresyon, bel- boyun fıtığı, panik atak, alt ıslatma gibi rahatsızlıkları tedavisi ettiklerini söyledi.

Antalya'nın Manavgat ilçesinde engelli öğrencilerin terapilerine yönelik Özel Esma Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nde Refleksoloji ünitesi açıldı.

Refleksoloji tedavisinin (ayak tabanını el masajıyla vücudun uyarılması) 12 bin yıl önce eski Mısır, Çin ve Hindistan'da yaygın olduğunu belirten yaşam enerjisi uzmanı Neslihan Ulusan, rehabilitasyon tedavisinin nasıl yapılacağı konusunda Belçika Limburg Üniversitesi Fizik Tedavi Bölümü'nde 3 yıl uygulamalı eğitim gördüğünü ifade etti. Refleksoloji tedavisinin başta ABD olmak üzere tüm Avrupa Birliği(AB) ülkelerinde yaygın olduğunu belirten Neslihan Ulusan, belirli bir takvim doğrultusunda stres ve anksiyete(kaygı-bulantı), strese dayalı ağrılar, eklem ağrıları, depresyon, bel- boyun fıtığı, mide reflüsü, panik atak, alt ıslatma, spastik özürlü, motor gerilik, hazımsızlık, uykusuzluk otizm ve felçlilere tedavi uyguladıklarını ifade etti.

Türkiye genelinde 15 yaşam enerjisi uzmanı bulunduğunu ve 40 hastasını tedavi yaptığını belirten Ulusan, AB ülkelerinin rehabilitasyon merkezlerinin hepsinde refleksoloji tedavisinin uygulandığını kaydetti. Ulusan, "Yaptığımız tedavilerle bir çok engelli özürlerinden kurtuldu. Çocuklarda kekemelik, altını ıslatma ve uykusuzluklarda yüzde 100'e varan olumlu sonuçlar alıyoruz. Terapilerde ayak tabanlarında stimule(uyarılmayı) saf zeytinyağı kullanarak yapıyoruz." diye konuştu. Ulusan, daha önce Devlet Bakanı Faruk Çelik ile ünlü şovmen Mehmet Ali Erbil'e refleksoloji tedavisi uyguladığını bildirdi.

Özel Esma Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Şerafettin Çetin de açtıkları refleksoloji ünitesiyle AB ülkeleri rehabilitasyon merkezlerinde yapılan terapiyi Manavgat'ta hayata geçirmek istediklerini kaydetti.

Haber 10 & Cihan

Özel Eğitim Haberleri

ATTENTIONER - DEHB Uygulayıcı Programı 29. Grup Eğitimine Başvurular başladı
Çocuğa uygulanan psikolojik testler gelişimleri için önemli
Dikkat Eksikliği Tedavisinde İlaç Dışında Uygulanacak Yöntemler
Basit ama öğrenemiyorlar!
Otizmle nasıl baş edilir, ebeveynler nelere dikkat etmeli?