Ramazan Psikolojisi

Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatrı Lütfü Ural, Oruç Tutarak Nefislere Gem Vurmanın İnsanları Olgunlaştırdığını Söyledi.


Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Psikiyatrı Lütfü Ural, oruç tutarak nefislere gem vurmanın insanları olgunlaştırdığını söyledi.

Canik Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen 'Canik Belediyesi 3. Ramazan Kültür Etkinlikleri' kapsamında düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılarak 'Ramazan psikolojisi' ve 'Anadolu Kadını' konularında katılımcılara bilgi veren Psikiyatr Dr. Lütfi Ural, Ramazan ayının insanlara iradelerini kullanmaları bakımından çok şeyler kazandırdığını vurguladı. Dr. Ural, "Oruç tutarak nefislere gem vurmak, insanları olgun yapıyor Bunun için oruç ibadeti çok önemli. İnsanlar bu ibadeti isteyerek   yaparlarsa anlamlı olur" dedi.

Konferansın ilerleyen dakikalarında 'Anadolu kadını' üzerinde konuşan Lütfi Ural, "Anadolu kadınları gönlündekileri dışarı vuramaz ve vücuduna etki eder. Tüm bunların tek çaresi eş, ağabey, kardeş, baba ve arkadaşlarla dertleşmek. Hasta insan, hastalandığında kendisini dinleyecek birisinin olduğunu bilmesi onu rahatlatır. İnsanların kafalarının karışıklığı tüm vücudunu hasta olarak algılamasına neden olur. İşte bu gibi durumlarda en iyi çözüm, sıkıntıların karşılıklı paylaşılmasıdır" diye konuştu.

Dr. Ural, programın sonunda vatandaşların çeşitli sorularını cevapladı.

(İhlas Haber Ajansı) 

Psikoloji Haberleri

1. Dalga Terapiler nelerdir?
ABD Kollektif Travmayla Boğuşuyor
Alışveriş Hastalıkları Hangileridir?