Psikoterapiye Giden Yollar - Broşür

Bu broşür, bir psikolojik hastalığın ne olduğu, ne zaman bir psikoterapistten ilk randevunun alınmasının önerildiği ve ne zaman bir tedavinin gerekli olduğu hakkında anlaşılır bilgiler sunmaktadır. Broşüre aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

Her üç yetişkinden biri bir yıllık süre içinde psikolojik bir hastalığa yakalanır. Bu herkesi kapsayabilir; genç veya yaşlı, erkek veya kadın, burada doğmuş veya sonradan buraya gelmiş olan insanlar olabilir. Fakat bu durumlarda, her beş hastadan sadece biri profesyonel yardım arıyor. Prensip olarak kendileri veya duyguları hakkında konuşmaktan, hele yabancı birisiyle konuşmaktan hiç hoşlanmadıkları için bazı insanlar bir psikoterapistle görüşme yapmaktan kaçınırlar. Diğerleri bir psikoterapide neler olduğunu tahayyül edemezler. Bazıları ise kendi kendilerine psikoterapinin gerçekten etkili olup olmadığını sorarlar.

Okuyuculara psikolojik bir rahatsızlık durumunda profesyonel destek almaları konusunda cesaret vermek istiyoruz. Psikolojik hasta birçok insan bir psikoterapiste, kendi ev doktoruna veya bir uzman doktora danışmadan önce hala çok uzun süre bekliyor. Vaktinde destek alan kişi gereksiz yere acı çekmekten kurtulur. Psikolojik hastalıklar genellikle iyi tedavi edilir. Psikoterapi hemen hemen tüm psikolojik hastalıklarda etkili olduğu kanıtlanan ve önerilen bir tedavi olanağıdır. Bu yüzden psikolojik şikayetlerde ve anlaşmazlıklarda profesyonel yardım almaktan çekinmeyin.

Fakat bir psikoterapinin ne zaman ve nasıl iyileştirdiğini önceden daha iyi tahayyül edebilmeniz için bu "Psikoterapiye giden yollar" broşürünü yazdık. Bu nedenle broşür, öncelikle daha bir psikoterapiste gitmemiş insanlara yöneliktir. Fakat bir psikoterapiste gitmiş olan insanlar da burada yeniden güncel psikoterapi olanakları ve yardımları hakkında bilgi edinebilirler. Broşür, bir psikolojik hastalığın ne
olduğu, ne zaman bir psikoterapisten ilk randevunun alınmasının önerildiği ve ne zaman bir tedavinin
gerekli olduğu hakkında anlaşılır bilgiler sunmaktadır. 

https://www.aktuelpsikoloji.com/d/file/2019-09-bptk-patientenbroschuere-tuerkisch-web.pdf

Dokümanlar Haberleri

Psikopatoloji - Power Point Sunusu