Psikiyatrik Bağımlılık Ünitesi Kapatılmıyor

Gölbaşı Psikiyatri Bağımlılık Ünitesini gerekçe göstermeden kapatmak isteyen Gazi Üniversitesi Rektörlüğü geri adım attı.

Gölbaşı Psikiyatri Bağımlılık Ünitesini gerekçe göstermeden kapatmak isteyen Gazi Üniversitesi Rektörlüğü geri adım attı. Evrensel Gazete'sinde manşetten duyurulan haber sonrası Rektör Süleyman Berber, kliniğin kapatılmayacağını, eylüle kadar açık kalacağını ardından daha iyi bir noktaya taşınacağını açıkladı.

Gazi Üniversitesi Gölbaşı Yerleşkesinde 29 yıldır madde ve alkol bağımlılarının tedavileri için hizmet veren kliniğin kapatılmasına karşın hastalar ve yakınları eylem yapmıştı. Kapatılmaya gerekçe bile sunmayan Rektör Süleyman Berber ile görüşme çabaları sonuçsuz kalmıştı. Hasta yakınları ve hekimler yaptıkları açıklamalarda, bağımlılığın süreklilik hali olan bir hastalık olduğunu ve tedavisinin de süreklilikle yapılması gerektiğine dikkat çekmişlerdi. Kliniğin Türkiye’de sadece burada AB ve ABD ülkelerinde uygulanan modellerle tedavi yöntemlerinin uygulandığına dikkat çeken hekimler, kapatılmayla birlikte bağımlıların yaşamlarının tehlikeye gireceğini anlatmıştı.

REKTÖRDEN GERİ ADIM

Rektörlükle yapılan görüşmeyi gazetemize değerlendiren Klinik Hekimi Prof Dr. Zehra Arıkan, “Görüşmelerimiz gayet olumlu geçti. Kendisi bize kliniğin kapatılmayacağı haberini verdi. Kliniğimiz eylül ayına kadar Gölbaşı’da hizmet vermeye devam edecek. Ancak daha sonrası için Rektör bey, İvedik’te bulunan yere taşınacağını bildirdi” diye konuştu.

Arıkan, rektöre bu binanın sağlıksız ve sağlam olmadığı iddialarını hatırlattığını söyledi. Rektör Berber ile binayı birlikte incelemeye gittiklerini bildiren Arıkan, binanın eylüle kadar tadilatının yapılması ve eksiklerinin giderilmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıkladı. Bu süre içerisinde gerek tedaviler gerek eğitim açısından hiçbir mağduriyetin yaşanmayacağını ifade eden Arıkan, gazetemizin de bu süreçte büyük katkısı olduğunu belirterek teşekkür etti.

Yıllarca klinikte tedavi olan ve bu klinik sayesinde “hayata döndüğünü” ifade eden Selahattin Demir de, hasta ve hasta yakınları adına memnuniyetini aktardı. Demir, bu gelişmenin günümüzde madde ve alkol bağımlılığının had safhaya ulaşması göz önünde bulundurulduğunda çok sevindirici bir durum olduğunu söyledi.

(Ankara/EVRENSEL)

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı