Psikiyatri Hastaları Artıyor

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hülya Ensari, hastanede 2009 yılının ilk altı ayında 17 bin 282 kişinin muayene olduğunu söyledi.

Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Psikiyatri Uzmanı Dr. Hülya Ensari, hastanede 2009 yılının ilk altı ayında 17 bin 282 kişinin muayene olduğunu söyledi.

Ensari yaptığı açıklamada, hastanenin bölge hastanesi olarak hizmet verdiğini ifade ederek, ’’Hastanemiz, Zonguldak, Kırıkkale, Bartın, Ankara, Düzce, Karabük ve Bolu olmak üzere 7 bölgenin ihtiyacını karşılamakta. Hastanemizde 139 personel görev yapıyor. 100 yataklı hastanemizde günlük ortalama 150 ile 200 hasta muayene edilmekte’’ dedi. 

Hastane bünyesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’ninde hizmete girdiğini belirten Ensari, şunları kaydetti: 

"Hastaneden taburcu olmuş veya ayaktan tedavi gören şizofreni hastalarını, toplum içinde takip, tedavi ve rehabilitasyonlarını sağlamayı, toplumda dışlanan, ’deli’ diye damgalanan hasta gurubunun topluma yeniden kazandırmayı amaçlıyoruz. Bu merkezde kişilere, hastalıkları hakkında bilgilendirme, aile eğitimi ve sosyal beceri eğitimi verilmekte. Ayrıca resim, müzik ve el sanatları konusunda uğraşı tedavileri ile hastalara rehabilitasyon çalışmaları yapılmaktadır. Bugüne kadar merkeze Bolu’dan toplam 141 kişinin kaydı yapıldı.’’ 

Ensari, bu yılın ilk yarısında hastanede 17 bin 282 kişinin muayene olduğunu bildirdi. 

Bolu’da meydana gelen intihar girişimlerini de ele aldıklarını söyleyen Ensari’nin verdiği bilgiye göre, kentte intihar girişiminde bulunanların yaş gruplarına bakıldığında, ilk sırayı 15-24, ikinci sırayı da 25-34 arasındaki kişiler alıyor.

Bolu'nun Sesi

Psikiyatri Haberleri

MÜKEMMEL DENGE: BEYİN HASSASİYETİNİ NASIL AYARLIYOR?
Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) tedavisi
Attentioner DEHB Programına Yoğun Katılım