Prof.Dr. Nevzat Tarhan'a Ödül

Amasya Bimarhanesi’nde uygulanan Musiki İle Tedavi Yöntemi'ni asırlar sonra uygulayan Prof. Dr. Nevzat Tarhan “Altı Elma” ödülüne layık görüldü…

   
BİZİMSAGLİK.COM - Amasya Vakfı Yönetim Kurulu, 2007 yılı Altın Elma ödülleri’nin sahiplerini belirledi.
Amasya Bimarhanesi’nde uygulanan Musiki ile Tedavi yöntemini asırlar sonra NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde başarı ile uygulayan NPİistanbul Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, “Altın Elma” ödülüne layık görüldü…

Bu sene Altın Elmalar’ın verileceği isimler şöyle:
Tanıtım Dalında; Amasya’da Osmanlı Selçuklu Mirası Mimari Çizgiler Projesi ile Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Eğitim ve Kültür Dalında; 500’ü aşkın Amasyalı Öğrenciye Üniversite Eğitim Yardımı Projesi ile Belediye Başkanı İsmet Özaslan, Bilim Dalında; Dr. Şerafettin Sabuncuoğlu’nun izinde ve Amasya Bimarhanesi’nde uygulanan Musiki ile Tedavi yöntemini asırlar sonra NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesinde başarı ile uygulayan NPİstanbul Nöropsikiyatri Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Psikiyatri Uzmanı Amasyalı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, ödüle layık görüldüler…

Amasya Vakfı Yönetim Kurulu, Altın Elma ödülleri hakkında şu bilgileri verdi:

“Bu ödüllere AMASYA ELMASI adı verilmesinin nedeni; Elmanın hem Amasya için, hem de İnsanlık için bir lütuf olarak görülmesi ve eşsiz bir lezzetinin olmasıdır.

Üstelik bu elmanın Amasya’da bile belli bir vadide, birkaç kilometrelik bir alanda yetişiyor olması da ayrıca bir önem taşıyor. Bu elmanın önemi zamanla kaybolmaya yüz tutmuş ve gerek Amasya’da, gerekse başka yerlerde renk ve şekil olarak benzer ve tat olarak sıradan elmalar yetiştirildiği olmuştur.

Ve ne yazık ki, Starking ve Golden harici hemen her Elmaya AMASYA ELMASI adı verilmiş ve haksız bir pazar yaratılmaya çalışılmıştır. Oysa lezzet ustaları, işin uzmanları bu tadı asla unutmamışlar ve hep aramışlardır.

 Şimdilerde, Amasya Valiliğinin “GERÇEK AMASYA ELMASI” Koruma ve Geliştirme tedbirleri vardır. İşte tam da bu ortamda Vakıf, AMASYA Elması’na dikkat çekmek istiyor.

Bu nedenle ödülü elma’dır. Ve gerçek değerini simgelemek üzere de adı ALTIN ELMA…Vakıf, Amasya elmasını logo olarak kullanıyor…

Amasya Vakfı hakkında

Vakıf, Sosyal Yardımlaşma ve tanıtma amacıyla; aynı isimle önce Dernek olarak İstanbul’da 33 yıl önce kurulmuş, 1990 senesinde Vakfa dönüştürülmüştür.

Yüz yıllar önce; Osmanlı Şehzadelerinin, eğitim için; Adalet öğrenmeleri için, Musikişinas, kadirşinas olmaları için gönderildikleri, ilim irfan yuvası Amasya’dan, bu gün eğitim, iş için insanlarımız İstanbul’a gelmişlerdir. İstanbul’da; sürekli ikamet eden ve Eğitim için bulunan Amasyalı sayısı Amasya’da yaşayanlardan çok daha fazladır.

 Vakıf olarak bizler bir taraftan bu insanların problemlerine eğilmekle beraber, diğer taraftan da Amasya’mızı Yurt içinde Yurt dışında da tanıtmak için çalışıyoruz. Amasya’nın, tanıtılması gereken; yüzlerce, binlerce, değeri bulunuyor. Vakıf, her yıl beş ana başlık belirleyerek bu konuları gündeme getirmek istiyor…

Bunun için de bu yıl beş Altın Elma Ödülü belirledi:

1- Osmanlı Devletinin Amasya’da yeniden kurulmasını

2- Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluş Bildirgesinin Yayınlanmasını,

3- Amasya’da; Asırlar Önce uygulanan Çağdaş Bilimsel Seviyeyi,

4- Amasya’nın Eğitim ve Kültür Düzeyinin geldiği Seviyesini,

5- Asırlar Öncesinden günümüze gönderilen Çalışkanlık, Azim ve Kararlılık Mesajları için FERHAT ve ŞİRİN’i”

Altın Elma 2007 Ödül Töreni…:

Tarih: 09 Aralık 2007 Pazar Saat 17.00
Yer: Grand Cevahir Otel Okmeydanı - İstanbul

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri