Prof. Dr. Esat Oğuz Göktepe vefat etti

Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esat Oğuz Göktepe, İstanbul'da hayatını kaybetti.

HABER7.COM & AA - Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Esat Oğuz Göktepe, İstanbul'da hayatını kaybetti.  Üniversiteden alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Göktepe, dün evinde kalp krizi geçirerek vefat etti.

Evli ve 4 çocuk babası olan Göktepe için yarın üniversite hastanesinin konferans salonunda tören düzenlenecek. Göktepe, MÜ İlahiyat Fakültesi Camii'nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Söke'ye götürülecek.

İlkokulu Söke, ortaokul ve liseyi İzmir Özel Türk Koleji'nde okuyan Prof. Dr. Göktepe, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinden 1965 yılında mezun oldu. İngiltere'de Londra ve çevresinde çeşitli hastanelerde 1966 ile 1975 yılları arasında görev yapan Göktepe, 1986 yılından beri de MÜ Tıp Fakültesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Başkanlığını yürütüyordu.

Prof. Dr. Esat Oğuz Göktepe'nin 3 yıllık bir araştırma çalışması sonunda İngiltere'de hazırladığı ve 208 hasta üzerindeki bir psikocerrahi izlemesinden oluşan tezi, 1976 Eylül'ünde Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri bölümünce uzmanlık tezi olarak kabul edilmiş, açılan sınav sonunda Türkiye'de Nöro-Psikiyatri uzmanı olmuştu. Prof. Dr. Göktepe'nin bu teze konu olan ve British Journal of Psychiatry'de yayınlanan araştırması, dünya tıp literatürüne geçmişti. 

Gündem Haberleri

Aile Danışma Merkezleri Yönetmeiği
Gazze'nin tek kanser tedavi hastanesi yakıtı bitince kapandı