Özellikle, 1980lerden sonra bu durum değişmeye başlamış ve pozitif psikoloji ile ilgili araştırmalar yapılmaya başlanmış. Hayatı yaşamaya değer kılacak faktörlerin neler olduğu ortaya konulmaya çalışılmıştır. Gerçi, tüm dünyada hala en yaygın ve üzerinde en çok araştırma yapılan psikoloji alanı klinik psikolojidir. Ancak artık birçok üniversitede uygulamalı pozitif psikoloji bölümleri açılmakta, pozitif psikoterapi yöntemleri geliştirilmekte, konu ile ilgili kongre ve sempozyumlar düzenlenmektedir.
Bunların dışında, pozitif psikoloji konusunda en önemli gelişmelerden birisi de bu alanda yayın yapan hakemli bilimsel dergilerdir. Pozitif psikoloji ile ilgili bilimsel araştırmaları yayınlayan, uluslararası alanda kabul görmüş, hali hazırda 10 kadar dergi bulunmaktadır. Bu dergilerin olması ve bilim insanlarının dergilere olan ilgisi yüz güldürücü düzeydedir. Ülkemizde, ise psikoloji ve psikolojik danışma ile ilgili birkaç dergi bulunmasına rağmen, doğrudan pozitif psikoloji ile ilgili araştırmalara yer veren, özgün bir dergi bulunmamaktaydı. Girişimlerimiz sonucu, Türkçe ve İngilizce yayın yapan, The Journal of Happiness and Well-Being adlı bilimsel bir dergi yayınlamaya karar verdik. Yeni yıl ile birlikte dergimizin ilk sayısı da yayınlandı. Dergiye yönelik gelen geribildirimler ve tebrikler bizleri o kadar mutlu etti ki, isabetli bir girişimde bulunduğumuza bir kez daha kani olduk.
Bu tarz bilimsel dergilerde en büyük sorun, devamlılık sorunudur. Bu anlamda, derginin kalıcı olması en büyük dileğimizdir. Derginin ilk sayısına www.journalofhappiness.net adlı siteden ulaşabilirsiniz.